«Õhtusöök viiele» retseptid: vaata, mida pakkus tordimeister Eve!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eve Tooming
Eve Tooming Foto: Christo Neemre

«Õhtusöök viiele» nädala esimese õhtusöögi valmistas tordimeister Eve Tooming.

Eve Tooming on isehakanud tordimeister, kes kolis Tallinnast Tartusse mõned aastad tagasi. Torditegemise juurde sattus ta seetõttu, et soovis oma lapsele sünnipäevaks midagi teistsugust, kuid fantaasiarohketest tortidest ja ideedest jäi kõikjal puudu. Mõne aastaga on Evest kujunenud Tartus tuntud ja armastatud tordiküpsetaja, kelle poole pöördutakse just spetsiifiliste soovide ja erilist teostust vajavate ideedega. Eve erilisteks lemmikuteks on lastetordid, kuna need ei lase koogimeistri enda arengul peatuda ja fantaasialend saab alati töös olla. Oma olemuselt on Eve tagasihoidlik ja võõras seltskonnas väga vaikne, kuid turvalises keskkonnas koos sõbrannadega meeldib talle šampanjat juua ja mõnusalt juttu puhuda küll.   

1.eelroog: Koorene lõhesupp

Vaja läheb:

lõhe või forelli

külmutatud juurviljasegu (mais, hernes, paprika)

kartulit

rõõska koort

soola

pipart

tilli

Valmistamine:

Pane kala keema, riisu vaht ja maitsesta. Tõsta kala välja, kurna puljong ja pane uuesti koos kartuli ja juurviljadega keema. Keeda pehmeks, lisa tükeldatud kala. Lõpuks lisa rõõskkoor ja maitsesta maitserohelisega.

2.eelroog: Lehttaigna juustusaiad

Vaja läheb:

lehttainast

riivitud juustu

Valmistamine:

Rulli lehttaigen lahti, raputa peale riivitud juust ja vormi meelepärased saiakesed. Küpseta ahjus kuldpruuniks.

Pearoog: Talvepada kartulipüree ja toorsalatiga

Vaja läheb:

900 g sealiha

6 toorvorsti lambasooles

1 purk pärlsibulaid koos marinaadiga

100 g kivita musti oliive

2 punast paprikat

2 dl hakitud marineeritud kurki

4 dl vahukoort

1 sl nisujahu

musta pipart

soola

Valmistamine:

Lõika toorvorstid tükkideks ja pruunista pannil, tõsta kõrvale. Pruunista liha pannil õli ja või segus, maitsesta soola ja pipraga. Puista peale jahu ning sega läbi ja hauta. Lisa lihatükkidele pärlsibulad, pooleks lõigatud oliivid, ribastatud paprikad ja hakitud kurk. Vala peale koor ja vesi ning hauta. Sega hulka vorstitükid ja maitse järgi nõrutatud sibulamarinaadi.

Magustoit: Martsipanikattega tort

Vaja läheb:

Põhi:

50g võid

100g shokolaadi

90g jahu

105g suhkrut + 65g fariinsuhkrut

2 muna

soodat

soola

Täidis:

mascarpone vahukoorekreemi

vaarika toormoosi

mõru šokolaadi ganache

Kate:

värvilist martsipani

suhkruliblikaid

Valmistamine:

Tordipõhja tegemiseks sega kuivained, sulata või ja šokolaad ning sega vahustatud munadega, lisa piim ja seejärel jahu segu. Küpseta ca 170 kraadi juures kuni kook on valmis, kook peab jääma niiske mitte vedel! Aseta shokolaadi koogi kihid vaheldumisi täidisega. Kata kook martsipaniga ja kaunista.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles