Ülle Suurhans-Pohjanheimo: et kellelgi on palgal kaks õmblejat, ei tee teda veel moekunstnikuks!

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Suurhans-Pohjanheimo
Ülle Suurhans-Pohjanheimo Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Ülle Suurhans-Pohjanheimot (51) võib pidada Eesti edukaimaks moeloojaks, kuid moekunstniku nimetus tuleb tema meelest raske tööga välja teenida ning igaüks end selleks pidada ei saa, kirjutab Anne & Stiil.

Ülle sõnul sünnib Eestis iga päev uus moelooja, kuid tema ei kutsuks kõiki, kes oma kollektsiooni esitlevad, moekunstnikeks. «Ma ei ole ka end lasknud nii tituleerida,» nentis ta. «Selleks peab olema oskusi, kogemusi ja – mis eriti tähtis – sõnum, mida tahad riietega edasi anda. Seda on väga vähestel. Et kellelgi on palgal kaks õmblejat, ei tee teda veel moekunstnikuks!»

Miks see amet tema meelest siis nii populaarne on? Ülle Suurhans-Pohjanheimo eeldab, et see on staatuse küsimus - tahetakse olla nähtaval, tuntud. «Mõeldakse: olen sõbrannadele kleite teinud, siis võin teistele ka teha. Tegelikult on see väga raske eriala, mis nõuab meeletult tööd. Glamuuri ja šampanjat jätkub täpselt kolmeks minutiks, millele eelneb kolm kuud higi, verd ja pisaraid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles