Dagmar Oja eelistabki taustalaulja rolli

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dagmar Oja
Dagmar Oja Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Dagmar Oja (31) on professionaalne taustalaulja, kes ei tikugi ise tähelepanu keskpunkti. Kahtlemata pole põhjus oskuste puudumises, vaid hoopis Dagmari tagasihoidlikus loomuses.

Dagmari sõnul peab taustalauljal olema väga hea kuulmine, et juhinduda sellest, mida solist ees teeb. «Alati, kui stuudiosse salvestama lähen, on minu nõue, et sooloosa oleks enne sisse lauldud, siis saan mina oma tööd hästi teha,» selgitas ta Kroonikale. «Kuulan ja üritan haakuda. Et toetaks solisti, mitte ei segaks. Hääled peavad kokku sulama.»

Tosina aasta peale taustalauljana tagalava Dagmarile veel «kitsaks» jäänud ei ole ja lava ette ta ei ihalda. «Oo, ei! Ei-ei. Vastupidi. Taga on ju jumala hea ja rahulik olla,» sõnas ta. «Kui põhitähelepanu pole sinul, vaid on kellegi peal mujal. Mulle ei meeldi see kramp, mis tuleb suurel laval, kui ma olen seal ees ise. Vaid just see, et ma olen seal kuskil taga olulisena olemas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles