«Õhtusöök viiele» retseptid: Simo road olid eriti ambitsioonikad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simo Toode
Simo Toode Foto: Christo Neemre

Selle nädala «Õhtusöök viiele» viimases saates võõrustas külalisi Kuma Raadio šarmantne meeshääl Simo Toode.

Simo Toode on Kuma Raadio särtsakas saatejuht Eestimaa südamest Paidest. Raadioeetris on Simo kanda mitmeid erinevad saated ja kuulajamängud, samuti erakordne raadio kokasaade «Kokalaktika», kus koos professionaalse kokaga tehakse raadioeetris süüa ja proovitakse kuulajale toidutegemise emotsiooni ja tulemust võimalikult tõetruult edasi anda. Kui Simo raadioeetris muusikat ei mängi, ajab ta kitarri vihaseks muusikakollektiivis Maxtraktor. Simo on mees, kes armastab muusikat teha, samuti mõõdukas koguses napsu võtta ja lihtsalt tšillida, täpselt nagu õigele rokkarile kohane! Aga selle rokkaril on ka õrnem pool – kui Simoga kokkuleppele saada, on ta kodus nõus tegema kõik sellised tööd, mida tema partner üldse teha ei taha.

1.eelroog: Kadakamarjad Papissaarel

Vaja läheb:

Kadakamarja leib

taluvõi

murulauk

till

sool

idud

vutimunad

papissaare kilud

Valmistamine:

Viiluta ümar kadakamarja leib viiludeks, kusjuures viilud võiksid jääda umbes 1cm paksuseks. Sega toasoojast taluvõist, murulaugust, tillist ja soolast kokku võie ning määri leivale. Aseta võikihile idud nii, et need kataks kogu leiva, peida idudesse poolitatud vutimuna. Viimasena lisa vutimuna kõrvale rullikeeratud kilu.

2.eelroog: Herr. Nepüree. Suppe

Vaja läheb:

400 g värskeid (või sügavkülmutatud) herneid

1 poolik sibul

1 küüslauguküüs

1 väike kartul

1 sl võid

7 dl köögiviljapuljongit

1 dl vahukoort

sinepiseemneid

serrano sinki

Valmistamine:

Koori ja tükelda sibulad, küüslauk ja kartul. Kuumuta pannil võis. Lisa puljong ja hauta 15 minutit vaiksel kuumusel. Lisa hulka ka herned. Hauta veel 5 minutit (või nii kaua kuni herned on pehmed) ning püreesta saumikseriga. Lisa koor ja sega supile, ära enam keeda. Lõika sink õhukesteks ribadeks ja pruunista kuumal pannil, lisa lõpus ka sinepiseemned. Serveeri koos supiga.

Pearoog: Pilli (mehe) roog

Vaja läheb:

1kg veisehakkliha

1 muna

0,5 sibulat

basiilikut

küüslaugu tabascot (küüslaugu)

sinepiseemneid

1 tl kaneeli

soola, pipart

seesamiseemned

Kartulipuder:

Kartul

Või

Piim

Sool

Kaste:

hapukoor

hapukurk,

sool

Valmistamine:

Pane hakkliha suurde kaussi, lisa sibul, sinepiseemned, kaneel ja muna. Maitsesta segu soola, pipra ja küüslaugutabascoga. Seejärel lisa hakitud basiilik ja sega mass ilusti läbi. Tee käed külma veega märjaks ja sõtku tainas hästi ühtlaseks. Vormi tainast vorstikesed ja suru need varraste ümber. Keeruta pooled vardad seesamiseemnetes, pooled jäta niisama. Pane lihavardad ahju ja küpseta 200C juures 30 min. Serveeri koos kartulipudru ja värske salati/murulauguga.

Magustoit: Kevade cheesecake (toorjuustukook)

Vaja läheb:

Põhi:

8 tk  Digestive küpsist

50 g sulatatud võid

Täidis:

800 g toorjuustu

valget šokolaadi

Kate:

Pohlamoos, põldmarjad, murakamoos, münt, tuhksuhkur

Valmistamine:

Sulata potis või. Purusta küpsised võimalikult peeneks ning kalla peale sulanud või, sega kokku ning moodusta küpsistest koogi põhi. Sulata veevannis šokolaad ning sega sulanud šokolaad kokku toorjuustuga. Seejärel vala kokku segatud mass vormi küpsisepõhjale peale. Pane kook ööseks külmkappi. Garneeringuks kasuta pohlamoosi, põldmarju, murakamoosi, mündilehti ning tuhksuhkrut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles