«Õhtusöök viiele» retseptid: Oksana tekitas uue-aasta miljöö vene moodi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oksana Shagalina
Oksana Shagalina Foto: Christo Neemre

Kolmapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi Sky raadio staažikas hommikuprogrammijuht Oksana Shagalina.

Oksana Shagalina on Sky raadio hommikuprogrammi saatejuht ja toimetaja ning selles raskes ametis on ta tegev olnud juba pea 12 aastat. Igal hommikul äratab ta venekeelset kuulajaskonda ja pakub neile meeleolukat virgumist. Oksana on hea näide sellest, et kui keegi ikka tahab palju teha, siis ta seda ka jõuab: kui inimesed on raadioeetris äratatud, valmistab ta ette järgmisi saateid, seejärel jookseb Tehnikaülikooli loengutele. Tema uusim projekt on telesaade kanalis 3+, kus tal on samuti vastutav roll kanda. Lisaks töistele kohustustele, ootavad teda kodus 10-kuune tütar Marianne ja hoolitsev abikaasa, kes samuti oma aja nõuavad. Siiski on hea planeerimise tulemusena ja sugulaste abiga kõige tegemine võimalik.  Kui toimetamisest villand ja hing vajab puhkust, põgeneb Oksana tavaliselt välismaale, eelistatult mägedesse suusatama või siis lihtsat rannapuhkust nautima.

1.eelroog: «Kremli tähed» ehk «Звезды Кремля»    

Vaja läheb:

sai

või

kalamari

lõhe

kilud

Valmistamine:

Rösti sai, lõika nendest välja tähekesed, määri peale või ning kaunista kalamarja, kilu, lõhe ja maitserohelisega.

2.eelroog: Uusaasta salat ehk «Салат новогодний»

Vaja läheb:

kartul

porgand

muna

sibul

hernes

veise keel

kanafilee

värske ja soolatud kurk

rooma salat

majonees

Valmistamine:

Lõika kõik salati komponendid kuubikuteks, lisa hernes ja majonees ning sega kõik oma vahel läbi. Keeda munad poolvalmis (6 minutit). Pane taldriku peale rooma salat, sinna peale vastvalminud salat ja üks pooleks lõigatud muna. Kaunista maitserohelisega.

Pearoog: Magus ja lõbus sealiha ehk  «Сладкая и веселая свинка»

Vaja läheb:

kaelakarbonaad

hapukapsas

mustad ploomid

peekon

sibul

kaneel

suhkur

sool

mesi

vesi

Valmistamine:

Marineeri liha punases veinis (üks ööpaev). Lisa natukene soola ja musta pipart. Prae liha poolvalmis, seejärel prae sibul ja peekon. Pane haudepotti praetud sibul ja peekon, kapsas, mustad ploomid, suhkur, kaneel, mesi, vesi ja peale - liha. Hauta, kuni liha on täiesti pehme, kuid soovitatavalt kuskil 160 kraadi juures umbes 1,5 tundi.

Magustoit: Talutüdruk ehk «Крестьянка»

Vaja läheb:

muna

mascarpone

pohla keedis

rukkileiva kuivikud

kohupiimapasta

vahukoor

Valmistamine:

Esmalt valmista kreem. Selleks vahusta mikseriga eraldi munavalge, suhkruga munakollane, kohupiimapasta ja mascarpone. Lisa vahukoor ja sega kõik hoolega kokku. Purusta kuivikud peeneks. Pane kõik komponendid kihiliselt pokaali sisse: kreem, keedis ja kuivikud, samamoodi peale teine kiht, kõige pealmiseks kihiks jäta kreem. Pane magustoit umbes paariks tunniks külmkappi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles