Millele tasuks mõelda, enne kui «minu» rahast saab «meie» raha?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Oled partneriga juba mõnda aega koos olnud ja aeg-ajalt on jutuks tulnud ühise pangakonto loomine. Kas oled selleks sammuks valmis?

Millele tuleks mõelda enne, kui oma sissetulekud ühendate? Portaal Glamour annab nõu.

1. Rääkige rahast tihti.

2. Jagage kohustusi. Pole ebatavaline, et finantsasjadega tegelemisel on ühel partneril suurem roll kanda, kuid on tähtis, et mõlemad pooled oleks asjasse pühendatud ja kõigest teadlikud. Veenduge, et olete teadlikud partneri sissetulekutest ja võimalikest võlgadest. Uuringud on näidanud, et paaridel on vähem tülisid, kui nad jagavad (või arutavad üksteisega) suuri majanduslikke otsuseid.

3. Olge oma võimalustest teadlik. Paarina on oluline paika panna mõned kulutamisega seotud reeglid või piirangud.

4. Austage erinevusi. Kui teemaks on raha, siis võivad inimeste vaatenurgad olla erinevad. Mõne jaoks on raha kindluse ja stabiilsuse märgiks. Nad eelistavad ootamatuste jaoks raha koguda ja kui tekivad majanduslikud probleemid, muutuvad nad murelikuks. Ürita oma partneri põhimõtetest aru saada ja pea meeles, et kompromissid on olulised. On normaalne, et teatud asjade suhtes võivad teie vaatenurgad erineda, kuid ära lase sellel teie vahele tulla.

5. Vajadusel otsige abi. Raha pole lihtne teema, mida kellegagi arutada, aga mõnikord on vaja seda siiski teha. Pea meeles, et kõikide jaoks pole lihtne arutada ühise pangakonto loomist, ole kannatlik, anna partnerile aega. Kui oled selle teema korduvalt üles võtnud, kuid partner on iga kord kaitsepositsioonil, võib see viidata mõnele suuremale probleemile. Kui te pole võimelised rahast rääkima ilma, et kumbki osapool ei ärrituks, oleks vast paras aeg finantsnõustaja poole pöörduda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles