«Õhtusöök viiele» retseptid: Tanel tundis end köögis ebakindlalt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Teras
Tanel Teras Foto: Christo Neemre

Selle nädala «Õhtusöök viiele» teise õhtusöögi valmistas muusikamänedžer ja klubides plaate keerutav Tanel Teras, kes tundis end köögis nii ebakindlalt, et võttis abilise.

Tanel Teras ehk DJ TT on tuntud eelkõige klubilavadelt, kus ta aegade jooksul on keerutanud tuhandeid plaate. Viimasel ajal on teda aga DJ puldis vähem näha, sest Tanel keskendub rohkem erinevate muusikaliste projektide arendamisele, tuntuim ja tähtsaim neist on DJ TT ja Jaan Lehepuu. Suur osa Taneli ajast kulub stuudios muusikamasina taga uusi võimalikke hitte luues või siis Jaaniga laval olles. Tekkivad vabad hetked proovib ta investeerida kiirustesse ja autosporti, või siis lihtsalt naudib häid filme ja teiste tehtud toite. Just nimelt teiste tehtud toite armastab Tanel üle kõige, sest söögitegemisega ta ise väga kodus pole.

1.eelroog: «Kaugele siit»

Vaja läheb:

Salat:

1 jääsalat

1 paprika

5 suurt tomatit või karbitäis kirsstomateid

4 muna või karbitäis vutimune

2 pakki lumekrabipulki

150g külmsuitsulõhet

1 purk rannakarpe soolvees

200g kooritud krevette

rohelist sibulat, tilli

Kaste:

1 dl oliiviõli

1 sidruni mahl

1 tl sinepit

1 spl suhkrut

maitse järgi soola

Valmistamine:

Haki kõik salati komponendid ja laota suurele alusele või kaussi, munad või vutimunad keeda ja aseta kõige peale.  Sega omavahel kastme koostisosad ja vala see salatile peale.

2.eelroog: «Ghostbusters – sametine sibulasupp ja küüslaugulaks»

Vaja läheb:

Supp:

8  suuremat sibulat

1,5 l kanapuljongit

2-3 spl nisujahu

150g maitsestamata toorjuustu

valget pipart

õli

Küüslaugulaks praesaial:

200 g    maitsestamata toorjuustu

5 küüslauguküünt

1 sidruni koor riivitult

1 peotäis värskeid basiilikulehti

1 ciabatta või pikk sai

soola, musta pipart

õli, võid

Valmistamine:

Haki sibulad peeneks ja kuumusel õlis õrnal kuumusel. Kui sibulad on klaasjad, võib lisada natuke vett. Ühtekokku peaks kuumutama ca 10 minutit. Lisa pidevalt segades juurde jahu ja kuum puljong, hauta ca 15 min. Maitseks pipart. Seejärel lisada supi hulka luskatäite kaupa  toorjuust. Vispelda ühtlaseks ja serveeri kohe. Prae õrnalt sai või ciabatta ning serveeri küüslauguse toorjuustuseguga.

Pearoog: «Love Me Tender – krutskiga kanarind»

Vaja läheb:

6 broilerifileed

suurem karp Merevaiku

300g viilutatud suitsupeekonit

1 karp külmutatud jõhvikaid

1 tl jahu

200 ml kohvikoort

soola, musta pipart

Pintseldamissegu:

võid

vedelat mett

1 sidruni mahl ja riivitud koor

Salat:

4 suurt porgandit

2 apelsini

Lisand:

500 g lillkapsast

300 g türgi ube

Valmistamine:

Prae peekoniiviilud krõbedaks. Poolita broilerifilee nii, et päris läbi ei lõika – tekib tasku. Maitsesta soola ja pipraga, sokuta taskusse tubli kogus Merevaiku, peekonitükk ja jõhvikaid. Pane kanafilee hambatikkudega kinni ja aseta ahjuvormi,  peale määri natuke peekoni praerasva. Küpseta praeahjus 200°C juures ca 20 minutit. Määri kana pintseldamisseguga, kuhu on ühtlaseks kastmeks segatudsulatatud või, vedel mesi, 1 sidruni mahl ja riivitud sidruni koor. NB! Kui esimene pruun saavutatud, tasub küpsetusnõu katta fooliumiga. Kanarinnust ja täidisest tekib iseenesest mõnus leem, aga  kastet saab rohkem, kui 5 min enne lõplikku valmissaamist lisada soolaga maitsestatud koore-jahu segu. Lisandiks keeta lillkapsad ja türgi oad kiirelt soolvees, nii et jääks al dente, enne serveerimist lasta kiirelt õli-võisegus pannilt läbi. Maitseks raputa peale musta pipart. Salatiks riivi porgand peene riiviga ja lisa juurde tükeldatud apelsin.

Magustoit: «Rikas talutüdruk»

Vaja läheb:

400-500g pakk õhukesi piparkooke

600g kohupiimapastat

300g vahukoort

1 purk õhvikamoosi

1,5 sl vanillisuhkrut

Valmistamine:

Vahusta vahukoor vanillisuhkruga ja lisa kohupiima hulka, purusta ja peenesta piparkoogid. Pane piparkoogipuru pokaalidesse  kihiti moosi ja kohupiima-vahukoorekreemiga. Lao kihte mitu korda. Viimaseks kihiks võiks olla kohupiimakreem, veidi piparkoogipuru ja jõhvikamari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles