Mida töölaud sinu kohta räägib?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töölaud.
Töölaud. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kontoris võib küll mööbel olla kõigil sama, kuid iga inimene kujundab oma töökoha just enda suhtumistele, väärtustele ja eesmärkidele vastavaks. Juhina saad sa oma töötajate töölaudade abil nende kohta palju teavet, mis võib abiks olla näiteks siis kui arutlusel on küsimus, mis inimesi motiveerib ja huvitab, kirjutab Entrepreneur.

Kui inimese töölaud on väga korras, siis tõenäoliselt on see inimene ka oma suhtumistelt kohusetundlik ja usaldusväärne. Juhina võib tema peale loota. Üldiselt kipub olema nii, et kellel laud on väga korras, saavad ka oma töö õigeaegselt tehtud ja neil ei ole probleeme tähtaegade järgimisega.

Samas totaalselt segamini töölaud pole ka automaatselt kohe halb märk, sest loomingulistel inimestel see tihti nii on. Tõsi aga on see, et segamini töölaua puhul võidakse inimese kohta teha kaugeleulatuvaid järeldusi.

Kui aga inimese töökohal leidub ootamatuid esemeid, siis need inimesed kalduvad olema loovamad ja rohkem valmis uuteks kogemusteks.

Insprieerivad postrid ja sõnumid töölaua juures näitavad, et inimene võib olla keskmisest veidi enam neurootiline. Sellised postrid on viis, kuidas inimesed ennast maha rahustavad ja oma ärevust hajutavad. Siiski – kui sul sellised postrid seinal ripuvad, siis ära muretse sõnumite pärast, mida nad saadavad, sest neurootilisusele kalduvad inimesed on töös sageli väga edukad.

Töötajad, kelle ümbrus otsekui kutsub enda juurde, kalduvad olema väga sotsiaalsed ja ekstravertsed. Luues kutsuva ruumi enda ümber, näitavad nad oma vastutulelikkust ja tihtipeale astutaksegi nende juurest rohkem läbi kui introvertsete inimeste juurest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles