«Õhtusöök viiele» retseptid: Urmas pakkus kala Urmase moodi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õhtusöök viiele
Õhtusöök viiele Foto: TV3

Neljapäevases «Õhtusöök viiele» võõrustas külalisi kalakasvataja ja kirglik kalamees Urmas Kõrvas.

Urmas on tasakaalukas ja vaikne mees, kes on suurepäraselt oma hobi tööga ühendanud – ta peab Pärnu maantee ääres, Jõgisool «püüa ja söö» tüüpi forellipüüki. Kohapeal saab tema tiigist püüda vikerforelli, lisaks sellele saab lasta maitsvaks roaks valmistada ka täiesti värsket tuura- ja karpkala. Armastatud kalad on Urmasel kogu aeg silme all, sest sealsamas asub ka tema kodu. Forellitiigi kõrval on Urmas pühendunud kalakasvatusele, tema kasvatustest tuleb aastas tonnide kaupa vikerforelli, kes jõuavad tema enda kalatiiki ja klientidele, kes oskavad värskest kalast lugu pidada. Looduses meeldib Urmasele kõige rohkem kalastada spinninguga.

Esimene eelroog: Gurmaani amps

Vaja läheb:

vähid

vesi

till

sool

Valmistamine:

Pane vähid soolaga maitsestatud vette keema. Keeda 10-15 minutit, seejärel võta pott tulelt ja hoia vähid serveerimiseni keeduvees.

Teine eelroog: Kala Urmase moodi

Vaja läheb:

Paalia kala

sibul

ahjus kuivatatud porgand

soola

kalamaitseainet

sidrunipipart

sidrun

Valmistamine:

Fileerida kala, tükelda sibul, pane kala, sibul ja porgand ühte kaussi, maitsesta,  pigista peale sidrunimahl, sega hoolega, pane pressi all külmkappi ca tunniks seisma.

Pearoog: Ahjukala

Vaja läheb:

forell

rohelisi salateid

rucola

kirsstomat

marineeritud sibul

itaalia kaste

hapukoor

majonees

sool

till

sidrun

sidruniga kalamaitseaine

Valmistamine:

Puhasta kala. Salatiks tükelda erinevad rohelised salatid. Aseta kaussi , lisa marineeritud sibulad, kirsstomateid ning vala üle itaalia kastmega. Kalakastmeks sega kokku hapukoor, majonees, sool, till, sidruniga kalamaitseaine. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja määri see kastmega kokku. Aseta kala kastmele ja kalla kastet kala peale. Pane ahju ca 40-45 minutiks

Järelroog: Pirukas

Vaja läheb:

pärmi-lehttainas

värske kala

sibul

muna

jäme sool

apelsinipipar

Valmistamine:

Rulli taigen lauale, puhasta kala, maitsesta kala ning aseta taignale.  Tükelda muna ja prae sibul.  Tõsta muna ja sibul kalale. Tõsta taigna küljed kalale. Määri pealt lahtiklopitud munaga. Pane ahju.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles