Kas laste kodused ülesanded on tänapäeva vanemate jaoks liiga keerulised?

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pidevalt käib debatt selle üle, et lastele antakse suur hulk koduseid töid ja et mõned koolid üritavad laste koormust vähendada.

Kuid kasvav hulk vanemaid maadleb hoopis teise probleemiga - laste kodutööd ja kooliprojektid on niivõrd keeruliseks muutunud, et vanematel on nendega keeruline hakkama saada, kirjutab The Juggle.

Chris Jordan, kellel on seitse 7-18-aastast last, on pidanud kooliülesannetega korduvalt rinda pistma.

«Üks suurimaid väljakutseid minu jaoks on olnud see, et ma ei laseks neil ülesannetel end nörritada,» ütles Jordan. Naine tunnistab, et on taga igatsenud lihtsamaid aegu, kus vanemate ülesandeks oli lastelt küsida korrutustabelit või aidata lastel etteütlusi teha.

Kindlasti tuleks kiita õpetajaid, kes annavad endast kõik, et keerulised ülesanded lastele huvitavaks ja loominguliseks muuta. Ja need väljakutseid esitavad kodused tööd võivad olla ju heaks ettevalmistuseks homsete töökohtade jaoks, kui töölistel on tarvis erinevaid oskusi probleemide lahendamiseks.

Kuid tänasel päeval võivad need olla kiire elutempoga peredele parajaks pähkliks.

Head lugejad, kas olete täheldanud, et laste kodused ülesanded on muutunud keerukamaks ja aeganõudvamaks? Kui jah, kas mõistate sellist muutust või olete selle vastu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles