Lugeja ilunipp: juuksed paneb kiiremini kasvama oliiviõli

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses toimuva lugejamänguga jagas Naine24 lugeja Liisu oma koduseid ilunippe.

1. Juuksekasvu kodune seerum

Selleks läheb tarvis oliiviõli. Igapäevaselt tuleb läbida järgmine protseduur: kuumakindlasse kaussi/topsi panna umbes 5-6 supilusikatäit oliiviõli (olenevalt, kui pikad ja paksud on juuksed), siis panna topsik mikrolaineahju ja lasta oliiviõli kuumaks. Lasta sellel niikaua jahtuda, kuni on võimalik seda juba oma kätega katsuda, ilma end kõrvetamata.

Järgmisena tuleb varuda aega: määri soe (nii kuum, kui kannatab) oliiviõli ainult juuksejuurtele. Kogu peanahk peab saama sooja oliiviõliga kaetud. Kui see samm on tehtud, tuleb pähe panna kilekott, selle peale rätik, et oliiviõli peas enam-vähem soe püsiks ja niimoodi, oliiviõli peas, toimetada või puhata umbes tunnike (võib ka kauem, oleneb, kuidas endale meeldib).

Peale tunnikest, tuleb pea pesta šampooniga puhtaks, kuid palsamit ei tohiks kasutada, sest oliiviõli teeb juuksed juba iseenesest pehmeks ning peanahk ja juuksed peavad selle kuuri läbimisel olema võimalikult keemia ja muude ainete vabad, ka föönitamine ning sirgendamine tuleks selle kuuri puhul ära unustada. Mida vabamad juuksed on, seda kiiremini nad kasvama hakkavad.

Nädalase kuuri jooksul peaksid juuksed maksimaalselt 4-5 cm kasvama, see muidugi oleneb juuste struktuurist ja juuste tervisest.

2. Pehme ja magus musisuu

Kui talv ja pakane panevad huuled ketendama ning teevad kuivaks ja katki, kasutan sellist nippi: kindlasti leidub igal naisel kodus huuleläiget, siin ei ole vaja mingit kindlat marki või kallist toodet, peaasi, et on vedel huuleläige (ise kasutan nivea hooldavat huuleläiget). Pigistada seda kuskile topsikusse või pisikesse anumasse just nii palju, kui ühe kasutamiskorra jaoks näib vaja olevat.

Huuleläikele tuleb lisada umbes 1 teelusikatäis suhkrut ning segada see huuleläikega kokku. Saadud koorijalaadne segu tuleks kanda huultele ning hõõruda kas hambaharja, rätiku või mõne muu asjaga (ka sõrmega võib). Kui tundub, et huultelt on eemaldatud katkine ja ketendav nahk ning huuled tunduvad ja näivad pehmed ning terved, tuleb sooja vee ja seebi või näopesugeeliga suu ja selle ümbrus puhtaks pesta.

Peale seda oleks soovitatav huultele kanda kas hügieenilist huulepulka, vaseliini või mett, et uus ja värske musisuu ikka pehmena püsiks.

3. Vaseliin

Vaseliinil on väga mitmeid kasutusvõimalusi, siin on mõned näited, kuidas mina seda kasutan.

Õhtul enne magamaminekut, kui meik on maha võetud ja nägu ilusasti puhtaks pestud, tuleks vaseliini määrida ülemiste ja alumiste ripsmete piirile ning siis magama minna. Vaseliin nimelt paneb ripsmed kiiremini kasvama ja tugevdab neid juba esimese kasutuskorraga: mida rohkem seda kasutad, seda pikemad, paksemad ja tugevamad on peagi su ripsmed.

Teiseks näiteks on näo, põlvede ja küünarnukkide niisutamine enne magamaminekut: määrida õhuke kiht vaseliini näole, põlvedele, küünarnukkidele ning hommikul ärgates oled saanud omale siidpehme näonaha ning ilusasti niisutatud küünarnukid ja põlved !

Samuti kasutan talvel vaseliini n-ö huulevõidena, see annab huultele niisutava kaitsekihi ning pealegi teeb huuled mõnustalt pehmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles