Ilu-lounge: päevitus purgist!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ei ole kahtlustki, et kaunis jume ja kerge päevitus muudavad meid kaunimaks, annavad terve välimuse ja peidavad pisemad iluvead. Kui ei ole aga võimalust minna soojamaa reisile või ei soovita veeta tunde kuuma päikese käes, siis on heaks võimaluseks pruunistuskreemid.

Pruunistuskreemides kasutatakse toimeainet DHA (Dihydroxyacetone) – mis pärineb suhkruroost. DHA reaktsioonil naha pindmise kihiga värvub viimane pruuniks. Olenevalt sarjast on koostises lisaks veel erinevad nahka hooldavad või pruunistavad toimeained/ kompleksid.

Koduseks kasutamiseks pruunistavaid tooteid on lai valik. Kõige kaunima tulemuse saab aga kindlasti ilu- või päevitussalongis pihustipäevituseteenuse abil. Iseseisvaks kasutuseks on mitmeid erinevaid tootesarju, erineva hinna ja kvaliteediga.

Pruunistuskreemide areng on pidev ning uuemad tehnoloogiad tuntud kvaliteetsetel päevitussarjadel võimaldavad saavutada päevitunud jume juba mõne tunni jooksul. Tulemus jääb üsnagi loomulik.

Kuidas kasutada?

Kindlasti tuleks toode kanda puhtale nahale. Päev enne võiks nahka ka koorida. Nii on tagatud võimalikult sile nahapind ning mida siledam on nahk, seda ilusam jääb tulemus. Enne pruunistava toote kasutamist ei ole soovitav nahka kreemitada, kuid kui nahal esineb väga kuivi piirkondi, siis tuleks need kuivad kohad eelnevalt niisutada (küünarnukid, põlved). Vastasel juhul on oht, et kuiv nahk imab endasse rohkem kreemi ja tulemuseks on tumedad laigud nendel nahapiirkondadel.

Kreemi nahale kandmisel tuleb kindlasti jälgida, et toode oleks nahale kantud ühtlaselt, sest kreemitamata kohad jäävad vastasel juhul heledamaks.

Pärast toote kasutamist tuleb kindlasti hoolikalt pesta käed – küüned, küünenahad, peopesad kipuvad endasse kreemi imema.

Kaua püsib?

Tulemus püsib keskmiselt kuni seitse päeva, muutudes järk-järgult heledamaks. Kui kogu päevitus ei ole ühtlaselt maha kulunud, siis aitab naha koorimine koorivate kreemide abil.

Isepäevitavaid tooteid on saadaval nii kreemi, vahu, pihuse kui õlina. Ühekordsed salvrätid on samuti väga mugav ja kiire võimalus näole ja dekolteele jume andmiseks.

Veel on olemas kreemid, mis sobivad kasutamiseks nii solaariumis kui mujal. Need on tooted, mis sisaldavad lisaks erinevatele niisutavatele komponentidele ka pruunistavat toimeainet – seega annavad tulemuse ka ilma UV-kiirtega kokkupuutumata. Taolised tooted on ideaalsed ka algajale pruunistuskreemide kasutajale, kuna nendega saavutatav tulemus ei ole reeglina nii tume (näiteks Australian Gold Dublicity).

Pruunistavad tooted on nahale ohutud ning sobivad kasutamiseks ka neile, kel on päikese käes või solaariumis päevitamine vastunäidustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles