Lugeja ilunipp: näo muudab pehmeks ja säravaks näopesugeeli ja suhkru segu

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses toimuva lugejamänguga jagas Naine24 lugeja Katriin oma koduseid ilunippe.

Vistriku raviks panen vistrikule enne magamaminekut kas suuvett või hambapastat ja hommikuks on inetu vinn kadunud.

Särava näo jaoks hõõrun käed näopesugeeliga kokku ja pistan suhkru sisse, hõõrun selle möksiga nägu. Peale sellist koorimist on nägu pehme ja särav, ühtlasi on see piisavalt õrn, et seda igal õhtul teha.

Kortsude vastu pidi aitama vanaema sõnul see, kui iga päev pesta nägu kas mineraalveega või siis külma kaevuveega. Samuti pidi vanaema sõnul aitama ka kurgikoortega määrimine.

Enne sauna minekut määrin terve keha kokku meega (kodumaine mesi), lasen meel mõjuda ja pärast pesen maha. Samuti puhastab poorid ja muudab naha säravaks saunas kasevihaga vihtlemine.

Suvel enne päikese kätte minekut koorin oma keha kohvipaksuga või siis määrin dušigeeli hulka soola. Pärast vana naha eemaldamist hakkab päike palju paremini peale ja pruun jume kestab kauem.

Tugevate küünte jaoks aitab hästi see, kui panna kaussi leiget vett ja vees sisse lisada natuke oliiviõli ja hoida seal küüsi või siis käsi ülenisti umbes 15 minutit.

Rasuse naha vastu aitab hästi järgmine mask: u 1,5 tl mett, 0,5 tl sidrunimahla, natuke aaloemahla (pigistada aaloe taimest) ja 1 munakollane. Hoida peal umbes 5-7 minutit.

Kui soovid, et päike hakkaks paremini peale, määri keha kokku toiduõliga. See mõjub hästi, aga tuleb olla ettevaatlik, et päikesepõletust ei saa.

Turses silmade vastu aitab kummelikompress: panen kaks kummelitee kotikest tassi sisse, kuhu kallan keeva vee ja lasen seista. Kui vesi on leige, asetan kotikesed silmadele, hoian umbes 5 minutit ja siis kastan uuesti kummelitee sisse ja hoian veel 5 minutit. Paistetuse vastu aitab ka, kui lõigata toores kartul pooleks ja kartuli nn kooreta pool astetada paistetusele.

Juukseid toidab hästi munamask: kausi sees kloppida muna lahti ja määrida juustesse (mida pikemad juuksed, seda rohkem muna kulub) ja hoida peal umbes 10 minutit. Peale seda maha pesta, samuti aitab kuiva peanaha korral ka oliiviõli peas hoidimine.

Valgete hammaste saavutamiseks määrin oma hambaid paar korda nädalas söega, muudab küll hambad valgemaks.

Kulmupliiats hakkab paremini peale, kui see teha natuke märjaks, kas siis keele otsaga või tilgakese veega.

Kui tundub, et ripsmetušš on kuivanud, hoia ripsmetušši paar minutit kuuma vee all, siis peaks tušš uuesti toimima.

Kui tahad, et ripsmekoolutajaga koolutades püsiksid ripsmed kauem kaardus, siis enne koolutamist hoia ripsmekoolutajat natuke aega põleva tulemasina kohal.

Punaseid juukseid leotasin korra nädalas jõhvikamahlas, nii püsisid juuksed kauem säravamad.

Kuna mul asub meri väga lähedal, siis suvel rannas olles määrin terve keha ja näo kokku saviga ning lasen päikese käes ära kuivada ja siis pesen meres maha, savimask ja merevesi aitavad suurepäraselt kuivatada punne.

Hea lugeja, jaga Sinagi oma koduseid ilunippe ning võid võita luksusliku Amway Artistry nahahooldustoote või teisi iluauhindu Avonilt! Loe täpsemalt siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles