Lugeja ilunipp: riitsinusõli kasvatab ripsmed pikemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seoses toimuva lugejamänguga jagas Naine24 lugeja Liis oma koduseid ilunippe.

Juustepesu rabaveega – rabast pärit vesi teeb juuksed pehmeks ja siidiseks, annab läiget ning muudab pisut ka värvi. Talveks varun vee 5-liitristesse kanistritesse/pudelitesse, nii saan ka talvel oma juukseid pärast pesu loputada.

Kodune kehakoorija-mask – kuna mulle poes müüdavad dušhigeelid jms ei meeldi, hakkasin ise tegema kasutatud kohvipaksust ja meest kehakoorijat-maski. Segan u 1 tl kohvipaksu ja u 4-5 tl mett kokku ja pesen-koorin sellega. Nahk lõhnab veel järgmisel päevalgi mõnusalt kohvi järgi ja on ülipehme.

Hambapesu söega – lugesin paar aastat tagasi Sofi Oksaneni raamatut «Puhastus», kus üks peategelastest pesi hambaid söega, et hambad valgeks muutuks. Nüüd pesen minagi aeg-ajalt söega hambaid ja tuleb tunnistada, et tõesti teeb valgemaks. Kui vaid oleks järjepidevust...

Vasikaripsmed koduste vahenditega – nägin ajakirjas pidevalt üsna krõbeda hinnaga ripsmeseerume, mis pidid ripsmed pikemaks tegema. Kui seda kuulis üks mu sõbranna, soovitas too, et ostaksin apteegist hoopis täiesti tavalist ja kõige odavamat riitsinusõli, mis pidi ripsmed kasvama panema ja soovitas seda juustelegi määrida. Määrisin u 3-5 korda nädalas õhtul ripsmed õliga kokku ja läksin magama. Hommikuti oli rähma silmas rohkem, aga ilu nõuabki väikseid ohvreid. Juustes hoidsin õli vähemalt 2 tundi ja siis pesin ära. Juuksedki hakkasid paremini kasvama ja läigetki tuli nagu juurde.

Lõhenevad huuled – lõhenevate huulte vastu aitab hästi mesi. Määrin natuke mett huultele ja minul on küll nad paremini paranenud kui hügieeniliste huulepulkadega.

Vesi peale pidu – pärast pidu joon nii palju puhast vett kui võimalik, et hommikul parem olla oleks ja organismis une ajal suurt vedelikupuudust ei tekiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles