Kuidas sel aastal endasse armuda?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ära muretse, sa ei pea aasta alguses andma lubadusi, et treenid sel aastal rohkem või kulutad vähem raha. Pigem keskendu iseendale ja võta omaks tervislikum mõtteviis, et enese eest igapäevaselt hoolitseda.

Portaal GalTime jagab nõuandeid, kuidas sel aastal end paremini tunda ja tervislikumalt elada.

1. Armasta ennast ja loetle üles oma positiivsed küljed. Sa oled imeline, sa tead seda. Võta paber ja kirjuta üles 10 positiivset asja enda kohta. Nüüd kleebi see paber peegli külge ja igal hommikul ärgates loe neid asju, ise samal ajal näiteks hambaid pestes. Võib tunduda veider, kuid komplimendid mõjuvad inimesele hästi.

2. Vannivahuga pühapäevad. Miks mitte? Kui sul on vann olemas, lase see vett ja mõnusat vannivahtu täis ning süüta küünal. Soovi korral võid kutsuda vanni ka kaaslase. Pese nädala mured minema ja valmistu uueks nädalaks.

3. Austa oma õhku. Igal õhtul enne uinumist võta hetk aega ja hinga sügavalt sisse. Jaga mõttes tänu õhu eest, mida hingad.

4. Riski. Tee sellest aasta, mil võtad rohkem riske, et olla sina ise. Kas oled alati tahtnud proovida mägironimist? Võta julgus kokku ja kutsu oma armas naabrimees lõpuks välja. Oled lõpuks valmis töökohta vahetama? Mine pimekohtingule. Proovi uut roosat huulepulka. Otsi üles oma esimene pinginaaber. Kirjuta luuletus. Ütle valju häälega välja, mida sa 2013. aastal teha tahad. Sa ei tea, mis võib juhtuda, kui sa riski võtad.

5. Ole heldem. Otsi võimalusi, kuidas aeg-ajalt heldeid tegusi teha. Lase liikluses keegi vahele, ava kellelegi uks, kirjuta armastus- või tänukiri, helista oma emale, hoia liftiust kellelegi lahti. Märka ja ole helde.

6. Tervislikud eluviisid. Sa ju tahad veel mitmeid aastavahetusi üle elada, eks? Tee pisikeseid muutusi oma toitumisharjumustes – joo vähem limonaadi, söö rohkem puu- ja juurvilju, sõitmise asemel kõnni, jäta suitsetamine maha, liitu jõusaaliga. Kohtle oma keha kenasti, et suudaksid seda ka armastada.

7. Kujunda oma armastuse jook. Mõtle välja mõni hea kokteil selleks aastaks ja sisenda endale, et iga kord, kui seda erilist jooki jood, kohtud kellegi imelisega.

8. Ära kunagi ütle «iialgi». Sel aastal ütle võimalikult palju «jah». Võib-olla eelmise aasta sina ei tantsinud, kuid uus sina tantsib ja talle meeldib see!

9. Võta vabalt. Sel aastal pole su kinnisideeks ideaalse partneri leidmine. Oled vaid sina ise ja teed asju enda jaoks. Ole enda üle uhke ja õige inimene tuleb ise su ellu.

10. Ütle tihemini «ma armastan sind». Elu on lühike. Ütle perele, et armastad neid, anna ka oma sõpradele-sõbrannadele märku, kuidas sa neid hindad. Avalda kõigile armastust, kes sinu jaoks on olulised. Ja partnerile avalda armastust veel eriti tihti.

11. Leia oma signatuurlõhn. Nuusuta poes erinevaid lõhnasid, kuni leiad selle, mis sulle kõige paremini sobib. Midagi õrna, ent märgatavat. Midagi, mida keegi teine ei kanna. Osta ka kehakreem. Kanna seda lõhna iga kord välja minnes. Inimesed õpivad sind su lõhna järgi ära tundma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles