Kümme viisi, kuidas teed end kogemata vanemaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hall sall pole parim valik.
Hall sall pole parim valik. Foto: SCANPIX

Võib olla, et jätad endast vanema mulje seda ise märkamata. Kas see ongi su eesmärk või tahaksid paista noorem? Pane tähele, millised iluvead sind närtsitavad.

Värvid end blondiks

Heledad juuksed ei sobi iga nahatüübiga ja võivad sind vanemaks teha, kirjutab Woman’s Day. Enamasti muutub nahk vananedes kollakamaks, seega pole blond juuksevärv enam soovitatav. Parem vali juuksevärv, mis on nahaga kontrastis.

Jõutrenn

Ei, trenni peaksid ikka tegema. Aga väga suured musklid põhjustavad pikemas perspektiivis naha lõtvumist ja mitte kõige ihaldusväärsemat nahatooni.

Sa ei niisuta oma juukseid

Kuivad ja jäigad juuksed võivad jätta isegi vanema mulje kui hallid karvad. Vananedes vajavad juuksed üha rohkem niisutamist. Tee endale aeg-ajalt sügavniisutavat juuksemaski, et su kaunid kiharad oleksid pehmed ja läikivad.

Koorid nahka liiga palju

Surnud naharakkudest lahti saamine on hea, kuid sa ei tohiks oma nägu liiga tihti koorida. Kui naharakud ei ole uueks koorimiseks veel valmis, siis kahjustad nahka ja see vananeb kiiremini. Eriti oluline on vahet pidada, kui oled teinud mikrolihvimist, keemilist koorimist või laserkoorimist.

Vanad rinnahoidjad

Paljud naised kannavad aastaid sama pesu ega arvesta faktiga, et aja jooksul keha muutub. Õige pesu teeb kehahoiaku kohe paremaks ja ka riided istuvad seljas paremini.

Kohv vs vesi

Niisutavad kreemid on üks asi, kuid inimene peab jooma ka piisavalt vett, et hea välja näha. Liialdada ei tohiks aga kohvi ja alkoholiga, mis viivad vee kehast välja.

Tugev silmalainer

Liiga tugev silmalainer võib silmad väiksemaks teha. See lisab välimusele aastaid ja toob silmaümbruskortsud eriti esile. Lainerile eelista pehmet silmapliiatsit, mida on kerge hajutada.

Igavad värvid

Hallikad riided jätavad kulunud ja vana mulje. See kehtib eriti nende riiete puhul, mis on näole lähemal, nagu täiteks sall. Väldi ka helelillat ja kahvaturoosat.

Lotendavad riided

Isegi kui oled juurde võtnud ja su vöökoht on laiem, siis laiad riided sind ei aita. Vastupidi - lohmakad riided teevad sind suuremaks kui tegelikult oled.

Liigne puuder ja jumestuskreem

Rohke meigi kasutamine ei pruugi kortse peita, vaid võib need veelgi enam esile tuua. Alusta meikimist kerge niisutava põhjaga ja kasuta peitepulka vaid siis, kui seda on väga vaja (mustade silmaaluste või punetavate plekkide peitmiseks).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles