Uuring: vale suhtumisega alustatud uusaastadieedid on hukule määratud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Paljud naised on endale lubanud, et hakkavad aasta alguses dieeti pidama ja kõvasti trenni tegema. Tuleb välja, et negatiivse suhtumisega alustatud dieet hästi ei lõpe.

Värske Briti uuring näitas, et kuigi enamiku naiste arvates on dieedi õnnestumiseks oluline positiivne suhtumine iseendasse, siis nimetavad aasta alguses dieeti alustanud naised end enamasti enesekriitiliselt «paksuks» või «priskeks», vahendab Daily Mail.

Selgus, et suurem osa naisi alustab kaalulangetamist vale mõtteviisiga. Vaid üks kolmandik naistest ise usub, et tal õnnestub maha võtta. Hästi õnnestub kaalulangetamine neil, kes keskenduvad positiivsele ja oma eesmärgile. Pidevalt ebaõnnestumisele mõtlemine tingibki selle täitumise.

Küsitlusest selgus veel, et neli naist kümnest räägib oma kehast halvasti sõbrannadega koos olles. Sama paljudele naistele mõjub aga motiveerivalt see, kui sõbranna võtab kaalust alla või kui ta suhtub oma kehasse positiivsemalt.

Uuringu juhi Sophie Collingi selgitusel on sõnum selge – kaalulangetamise võtmeküsimuseks on positiivne suhtumine ja enda kehast ei tohi halvasti kõnelda. Õige suhtumine võib tagada eduka kaalulangetuse ja muuta üldisemaski plaanis ellusuhtumist paremaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles