Uue aasta lubadused, mis teevad püsisuhte paremaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Mida lubasid sina uuel aastal paremini teha? Tõenäoliselt ei olnud selleks lubadus oma suhet paremaks muuta.

Huvitav, et kuigi me teame, kui oluline on meile tähtsaid suhteid hoida, ei ole nende nimel pingutamine eriti hinnas, kirjutab Fox News. Tavaliselt lubatakse uuel aastal trenni teha ja kaalust alla võtta, suitsetamist maha jätta või tegeleda heategevusega.

Abielu? Peamiselt ei mahu selle nimel vaeva nägemine uusaastalubaduste hulka, sest:

  • Sulle tundub, et suhe on liiga keeruline, et selle päästmiseks piisaks lihtsatest lahendustest.
  • Sa ei tea täpselt mida teha, et suhet oluliselt muuta, seepärast eelistad üldse mitte midagi teha.
  • Sulle tundub, et püsisuhe peaks arenema omasoodu ja kui läheb halvasti, siis polegi seda ehk väärt päästa.

Need, kes ei ole oma suhetega hakkama saanud, räägivad ikka, et suhet ei saagi ise juhtida. «Kui abielu nõuab nii palju tööd, siis see tähendab, et me polegi teineteisele loodud.» Küll on hea, et nad ei ütle nii oma laste või töö kohta. Need, kes on oma suhetes edukad, näevad olukorda teisiti.

Siin on kolm spetsiifilist uue aasta lubadust psühhoterapeut M. Gary Neumanilt, mis teevad su püsisuhte ruttu paremaks.

  1. Igapäevane aeg: edukad paarid veedavad iga päev vähemalt pool tundi kahekesi vesteldes segamatult. Pange telefonid kinni, saatke lapsed magama ja lobisege möödunud päevast või niismaa elust.
  2. Kohtinguõhtu: kui vähegi võimalik, peaksite kord nädalas vähemalt kaheks tunniks kahekesi välja minema. Ärge veetke aega koos mõne teise paariga. Kuna eesmärgiks on lõbutseda, siis võiksite kokku leppida, et ei räägi kohtinguõhtul rahast, tööst ja lastest. Kui nüüd avastasid, et need ongi peamised teemad, mida te üldse omavahel arutate, siis selles ongi probleem. Muidugi peate ka nendel teemadel vestlema, kuid sel õhtul nautige lihtsalt teineteisega koosolemist. Koosolemise rõõm ei tohi suhtest kaduda.
  3. Kolm tänulikku žesti iga päev: see võib olla lihtne tegu (kalli, musi vms), mis näitab kaaslasele, et hindad teda ja seda, mis ta teeb. Kõik me tahame teada, et meid hinnatakse ja et me panus ei jää tähelepanuta. Nõnda võiks kaaslane positiivset tähelepanu saada ka igapäevaste asjade eest, mitte vaid siis, kui ta teeb midagi silmatorkavalt erilist.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles