Mida teha, kui parim sõber on sinusse armunud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Me ei kujutaks elu ilma sõpradeta ette. Sõbrad naeravad koos ka kõige veidramate naljade üle, saavad üksteisele kõike rääkida ja sõprade vahel on vastastikune sümpaatia.

Mis saab aga siis, kui sõber tunnistab sulle, et on sinusse armunud, aga sina ei tunne sama? Naisteportaal gurl.com annab nõu.

Ära ignoreeri seda avaldust. Hea sõber näeb sind su parimatel ja halvimatel päevadel. Sõprused kestavad läbi paksu ja vedela täpselt seni, kuni üksteist toetate. Ära alahinda teise inimese tundeid – sulle võib tunduda, et ta teeb nalja, kuid ilmselt oli selliseks avalduseks tarvis palju julgust. Tunnusta seda.

Ütle talle, kui palju sa hindad teda oma sõbrana. Ilmselt on enamik meist vähemalt korra elus tunda saanud äraütlemist. See pole hea tunne. Ütle oma sõbrale, et hoolid temast ja hindad teie sõprust, kuid ei näe teda samuti nagu tema sind. Seejärel kallista teda ja kingi talle naeratus. See on tunduvalt rahustavam, kui tüüpiline: «Ma saan aru, aga...»

Ära lase sel teie vahele tulla. Võib-olla su esimene reaktsioon on temast eemale tõmbuda, kuid kui olete siiani lähedased olnud, siis taipad peagi, et igatsed ta sõprust. Kui see sõprus on sinu jaoks oluline, ära lükka teda eemale.

Ole aus. Teisele inimesele on raske ära öelda, eriti siis, kui tegemist on inimesega, keda sa tõeliselt hindad.

Ära julgusta teda tagant. Mõnikord ei väljenda me teistega suheldes end selgelt, sest me ei taha ebaviisakad olla. Pole aus kellegi võltslootusi hellitada. Selle tulemusel saadakse vaid haiget. Kui sa tead, et pole temast huvitatud, ära kunagi julgusta teda tagant väikse flirdiga.

Kõige olulisem on see, et sõber jääb sõbraks. Tee selgeks, et sõber ei saa midagi su südame võitmiseks teha – see on ebamugav olukord, kuid empaatia ja kaastunde abiga võib teie sõprus tugevamaks muutuda, kui see enne oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles