Ilu-lounge: aastalõpu meigikool

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Beatrice
Beatrice Foto: Maiken Staak/Jumestusjutud

«Ilus meeldib kõigile ja kõikjal, vaatamata kindla kontseptsiooni puudumisele»

- Immanuel Kant

Aastalõpu pidustused on ühed pidulikumad ja lõbusamad üritused, mida tasub terve aasta oodata. Kuidas vältida ebameeldivaid üllatusi peomeigis nagu näiteks laialivalguvat huulevärvi, ebaühtlast näopõhja ja teisigi stiiliapse? Tänapäeval ei ole vaja järgida meigis raudkindlaid reegleid, küll aga paneksin kirja mõned sagedamini tehtavad vead ja vastavalt sellele soovitused, millest kinni pidada.

1. Liiga palju või liiga vähe meigikreemi ja jumestuskreemi alustoodet. Pilt: Beatrice

Jumestuskreem on toonimiseks, mitte nahavigade peitmiseks. Kui midagi vajab peitmist, siis kasuta selleks otstarbeks loodud tooteid – nagu peitekreem ja valgustpeegeldav peitepulk. Kõigepealt  kanna nahale meigialuskreem, siis jumestuskreem ja alles seejärel kuhu vaja, tupsuta peitekreemi ja fikseeri kogu jumestuspõhi puudriga. Minu lemmik on mineraalpuuder, mida kannan õrnalt üle kogu näo kabukipintsliga. NB! Liiga paks meigikiht näol teeb vanemaks - see pigem võimendab kortse ja nahavigu kui peidab neid.

2. Silmaaluste meikimata jätmine. Pilt: Triin

Sinised või tumedad silmaalused teevad näoilme väsinuks. Ainult jumestuskreemist ei piisa, soovitan kasutada spetsiaalset silmaalustele mõeldud peitevärvi. Õige on kasutada tooni võrra heledamat toodet kui on meigialuskreem.

3. Põsepuna vale asukoht. Pilt: Loore

Põseruuž pole varjutamiseks, ära hajuta seda pikalt sarnauule ning vali õige suurusega pintsel. Kanna värvi põse kõrgemale kohale. Külm roosa toon mõjub talvisel  kahvatul nahal väga jumet värskendavalt. Puna ja modelleerimisvärv on erinevad asjad. Kasuta erinevaid pintsleid, et saavutada puhas tulemus. Modelleerimiseks on ideaalne pruunikas toon, näiteks päikesepuuder. Kanna seda piki sarnaluud ja hajuta ka meelekohtadele ning lõua alaossa.

4. Liiga vähe lauvärvi. Pilt: Ketlin

Tänapäeva lauvärvide tekstuurid on nii peened, et üledoseerimise oht pea puudub. Kui kogus on piisav, siis püsib meik paremini, värv ei kogune triibukestesse ega lähe laiali. Rohkem värvi hajuta lau liikuvale osale.

5. Liiga kontrastne huulepliiats, laialivalguv huulevärv. Pilt: Riina

Kui kontuur jääb huulepulgast erinev, jätab see ebaloomuliku mulje. Kindel on valida kontuur oma huulepigmendi järgi ja et see oleks huulepulgaga harmoonias. Liiga palju huuleläiget, -värvi kipub üle huulte valguma ja hammastele jälgi jätma. Et seda ei juhtuks, kanna enne suu meikimist huulekontuurile hooldavat läbipaistvat huulepliiatsit, see täidab ja silub huuleümbruskortsukesed ja loob hea aluse huulevärvile. Värvi huuled huulepintsliga, siis jääb värv ühtlaselt ja püsivalt peale. Üleliigne huulevärv eemalda nii, et tõmba sõrm läbi torruaetud huulte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles