Kuidas pühi kõige paremini nautida?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kingituste ostmise, stressirohkete perekondlike kokkusaamiste ja jõulupidustuste tõttu on detsembrikuu juba niigi ärevust tekitav. Kuid pole mingit põhjust, miks su parim mina ei võiks selle kõige taustal endistviisi särada.

Järgnevalt on toodud kuus suurimat pühade etiketiviga ning lahendused neile, et saaksid rahumeelselt iga peo kuningannana end tunda, kirjutab Yahoo! Shine.

1. Vahet pole, kas oled peokorraldaja või –külaline, ära karda suhelda.

Pühade ajal on kõigil meeleolu keskmisest parem, seega pole raske olla huvitav ja külalislahke ning teistega suhelda. Kõik jõulukoosviibimised, hoolimata kui ametliku või mitteametliku üritusega on tegemist, on ideaalne keskkond uute inimestega tutvumiseks või huvitavate inimeste omavahel tutvustamiseks. Ruumis, mis on täis võõraid, ole just see naine, kes levitab pühade meeleolu.

2. Tarbi sooja (ja särtsakat) jõulujooki mõõdukalt.

Muidugi on imeline end lõdvaks lasta kontori jõulupeol koos kolleegidega, kuid ole kogustega ettevaatlik. Sel viisil on ka lihtsam jääda stiilseks naiseks, kes sa tegelikult oled.

3. Külaliste külalised ei tohi kaasa tuua külalisi.

Kui tahad mõnele üritusele kaaslase kaasa võtta, küsi eelnevalt kindlasti peokorraldajalt, kas see on lubatud või mitte. Kui sa ise korraldad pidu ja mõni külaline toob kutsumata kaaslase, võta see teema viisakalt üles ja ütle, et kaaslane võib jääda vaid juhul, kui jätkub piisavalt ruumi ja toitu.

4. Ole endaga aus üritustel käimise suhtes – sa ei pea igale poole minema, kuhu sind kutsutakse.

Olgem ausad, isegi kui oled suur suhtleja ja plaanid ühel õhtul kolmel jõulupeol käia, kuid oled tööpäeva lõppedes väsinud, siis tõenäoliselt sa enam kodust välja ju ei jõua. Ole realistlik ja võta vastu vaid need kutsed, mille suhtes oled kindel, et saad ka kohale minna. Väldi ühel õhtul mitme ürituse külastamist – see on väsitav ega võimalda sul kõiki neid tõeliselt nautida.

5. Pea loosipakkide puhul kokkulepitud summast kinni.

Tõsiselt. Kuigi tänapäeval võib olla keeruline leida asjalikku kingitust, mis jääks 10-eurose hinnalimiidi piiresse, aga kui nii on kokku lepitud, siis pea sellest kinni. Liiga kalli kingituse ostmine võib esialgu hea mõttena tunduda, kuid tõenäoliselt tekitaks see kingisaajas vaid ebamugavust.

6. Kui kahtled, löö end üles.

Tore oleks, kui iga peokutse saabuks detailse kirjeldusega, mida selga panna. See muudaks riietuse valimise ju tunduvalt lihtsamaks või mis? Uhket riietust on tunduvalt kergem lihtsamaks rääkida kui olukorda, mil oled peole ilmunud teksades ja T-särgis. Kui oled dresscode’i jaoks liiga pidulikult riides, ütle lihtsalt: «Ma käisin enne tööalasel pidulikul õhtusöögil, tulin sealt otse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles