Nõuandeid, kuidas järgmisel aastal paremat suhet kogeda

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue aasta eesmärgiks võiks olla välja visata vana ja omaks võtta uus. Seega, jäta oma mürgine suhtumine vanasse aastasse ja võta omaks uued, tervislikud põhimõtted värskema suhte kogemise nimel.

Portaal YourTango konsulteeris ekspertidega, et ritta seada seitse harjumust seoses tervisliku armusuhtega.

1. Väljenda end selgemalt. Üldiselt võiks mehed olla avameelsemad ja naised otsekohesemad. Selline muutus võib esialgu tunduda ebamugav või harjumatu, kuid sellest sünnib vaid intiimsust ja rahulolu. Alusta 2013. aastat, öeldes, mida sa tunned ja küsides seda, mida soovid.

2. Sa tead, mida mitte teha. Kui paaridelt küsida, kuidas nad saaksid koos veeta tõeliselt halva õhtu, pole tavaliselt probleemiks kirjeldada, mis partnerit vihaseks teeks või pettumuse valmistaks. Küsi eneselt sama. Nüüd on sul hävituslik rada paika pandud ja sa tead, mida vältida.

3. Dekodeeri etteheiteid. Näägutamine on halvasti peidetud soov. Kui tahad hakata virisema, peata end ja tee selgeks, milline soov sind tegelikult painab. Selle asemel, et öelda «me ei kallista enam üldse», kallista ise partnerit või palu temal sind kallistada. Oma soovide väljendamine tõmbab partneri sulle lähemale kui virisemine. Mehed, pange tähele oma naiste kaebusi ning selle asemel, et vastu vaielda, tehke endast kõik, et partneri soove rahuldada. Näiteks, kui naine viriseb, miks tema peab iga kord pärast sööki laua koristama, öelge: «Sul on õigus.» Seejärel pange naisele vannivesi jooksma või andke talle telekapult ja koristage ise laud ära.

4. Igapäevane kogus headust. Armudes kipume partnerile pidevalt komplimente tegema. Aja jooksul jääb neid aga järjest vähemaks. Olgu selleks ilusad sõnad, armastav puudutus või soe pilk – võta järgmise aasta prioriteediks kallimale iga päev mõni kingitus teha. Armastus kasvab spontaansuse, mitte ootuste toel. Kui oled tõeliselt hetkes kohal, võib ka suudlus olla suur kingitus.

5. Ära pelga olla uudishimulik. Uudishimu abil saab edukalt oma suhet ja voodielu paremaks muuta. On lihtne ekslikult arvata, et tead partneri kohta kõike. Uudishimu teeb sinust aga parema kuulaja ning selle abil saab suhtesse ka elevust lisada. Avastad partneri kohta uusi asju, mida ta kogeda sooviks nii magamistoas kui ka mujal.

6. Ole julge. Mõnikord on lihtsam vältida keerulisi ja intiimseid vestlusi. Kuid vältimine võib viia igava ja kiretu suhteni. Keerulised teemad nõuavad julgust. Mõnikord vajab julgust ka see, kui tahad partnerile öelda, kui väga sa teda armastad. Aga julgus aitab suurendada intiimsust ja kirge.

7. Kuula rohkem ja sa kuuled rohkem. Kuulmisel ja kuulamisel on vahe. Ürita järgmisel aastal rohkem kuulda ja kuulata teisi inimesi. Kui keegi midagi küsib või mõne ettepaneku teeb, kontrolli jutuvada oma peas. Märka seda ja lase sel minna. Vaata oma vestluskaaslast, vaata talle silma ja lase oma mõtetel minna. Võta tema sõnu arvesse ja vasta uute mõtete pinnalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles