Stiilireeglid üle 50-aastastele naistele

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Moeajakirja Vogue 55-aastane peotoimetaja Alexandra Shulman kirjutab portaalis Daily Mail sellest, kuidas ta on õppinud aastatega oma keha hindama ning jagab teistelegi häid nippe, et stiilselt riietuda.

Tunne oma kehakuju

Enamiku naiste kehakuju ei muutu aastate jooksul radikaalselt – peamiselt on see samasugune, kuid vanemana veidi… pehmem. Sa oled ikka kas lühike või pikk, suure rinnaga või pikkade jalgadega. Seetõttu kannavadki paljud naised vananedes ikka samu riideid, mida noorenagi. Kui oled leidnud, mis tüüpi rõivad sulle tõesti sobivad, siis võid oma stiilile julgelt kindlaks jääda, seda moega klappides. Sel talvel on taas moes pükskostüümid ja lillelised kleidid.

Ära karda värve

Värvivalik on väga isiklik teema ning kõik me suhtume värvitoonidesse erinevalt. Sinine on mustast parem valik, sest on värske ja karge ning ei tee sind näost kaameks. Sinist saab hästi kanda koos valge või kreemikate toonidega, mererohelisega ja ka sinepikarva rõivastega, kui soovid silma paista. Ära kanna halli, sest mida vanemaks saad, seda halvemini toob see esile su naha.

Riietu tööl hästi

Tänapäeval kannavad naised kõige rohkem neid riideid, millega nad on tööl. On väga oluline, et sulle meeldiks see, mida kannad. Kui plaanid osta midagi kallist, siis on ju mõistlikum soetada midagi sellist, mida sa kannad iga päev. Pidukleit kapis saab tähelepanu vaid paar korda aastas ning ei pruugi järgmisel aastal enam sobidagi.

See oleneb naise kehakujust, milline seelik talle kõige rohkem sobib, kuid väga paljudele sobib hästi kitsas pliiats-seelik. Kangast oleneb paljugi, et varjata volte ja mügarikke, kuid suurt abi võib saada mustritest, mis selle tööga kenasti hakkama saavad. Vanemad naised peaksid iga hinna eest vältima pikki jakke. Teoorias peaks pikk jakk puusi varjates mõjuma hästi, kuid tegelikult on tulemus pigem inetu.

Ära sädelusega üle pinguta

Ehted ei ole vaid pidupäevaks, neid võib kanda igapäevaselt. Ilusad peokleidid aeguvad, kuid korralikud kontsaga kingad, ehted ning kaunis sall jäävad aastateks sind kaunistama. Investeeri kaunitesse kingadesse, sest kui paned need jalga, on kohe tunda, et oled oma välimusega pisut rohkem vaeva näinud.

Dekolteepiirkond ei ole vanemal daamil enam nii kaunis, mistõttu peaks vältima avara dekolteega rõivaid. Seevastu tasub esile tõsta õlgu ja randmeid, mis ajale paremini vastu peavad. Poodides on ohtralt litritega ja sätendavaid rõivaid, kuid keskealine naine võiks kõike seda vältida.

Mugavus

Kui sa ei ole tööl, siis on kõige olulisemaks siiski mugavus. Vabaajarõivastele pole tarvis kulutada palju raha, kanna seda, milles tunned end kõige paremini.

Ole enda vastu hea

Kui paned end riidesse, siis ära veeda peegli ees enda vigadele keskendudes liiga palju aega. Mitte keegi teine sind niimoodi ei takseeri (ja kui keegi tõesti sind niimoodi hindab, siis ei ole väärt teda enda lähedal hoida). Kui keskendud negatiivsele, võid kindel olla, et sulle ei meeldi ka kõige mugavam või stiilsem hilp, mida võiksid tegelikult rõõmuga kanda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles