Elton Johni kontserdi erikülaline on Tõnis Mägi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Mägi.
Tõnis Mägi. Foto: Toomas Huik

29. juunil Tallinna Lauluväljakul suurkontserdiga esineva Elton Johni erikülaline on Tõnis Mägi. Eesti muusikalegend ootab väga kohtumist maailma ühe tuntuima lauljaga.

«Elton John on klassika - ta on suurepärane pianist ja laulja,» kommenteeris Tõnis Mägi. «Mulle isiklikult meeldib Eltoni varasem looming kõige rohkem ning üks mu vaieldamatuid lemmiklugusid on Goodbye Yellow Brick Road,» lisas laulja.

Elton John esineb lauluväljakul oma karjääri 40. aastapäeva kontserdiga.

Koos oma bändiga saabuv briti muusikaikoon toob lauluväljakule kokku kolm generatsiooni tema talendi austajaid. Monumentaalse lavaeluga ning maailma üks kuulsamaid inimesi tõusis täheparnassile juba 1970te alguses ning jätkab tänapäevani esinemist sadadele tuhandetele inimestele igal aastal.

Kuue Grammy, nelja Brit Awardsi, Oscari, Golden Globe'i ning loendamatute teiste auhindade kavaler sir Elton John on üks prominentsemaid Eestit väisanud muusikuid.

Lauluväljakule püstitatakse Elton Johni kontserdiks nii VIP, Grand-VIP kui erinevate kategooriate istekohad. Samuti on võimalus soetada seisukohti ning soodsaid sõbrapileteid alates 30 eurost. Kontserdipaika luuakse mitmeid erinevaid restoranide tsoone ning ajaveetmisvõimalusi.

65-aastane Elton John on 250 miljoni müüdud albumiga maailma edukamaid artiste. Ainuüksi kuulus laul «Candle In The Wind» on müünud 33 miljonit koopiat. Johnil on üle 50 Top40-ne hiti ning  seitse number üks albumit USAs.

Erakordse artistina on ta esinenud ka erakordsetel sündmustel, k.a Printsess Diana matustel Westminster Abbey-s, Suurbritannia kuninganna Elizabeth II Teemantjuubeli pidustustel ning legendaarsel Live Aid kontserdil 1985. aastal.

1947. aastal sündinud Reginald Kenneth Dwight, hilisem Elton John, alustas klaverimänguga juba kolmselt. Esimese bändi lõi ta 1964. aastal ning esimene hittsingel sooloartistina («Your Song») nägi ilmavalgust 1970. aastal.

1970-ndatel oli Elton John popmuusika üks teedrajavamaid artiste. Maailma kuldvaramusse on läinud lood «Rocket Man», «Crocodile Rock», «Sorry Seemes To Be The Hardest Word» jpt. 1979. aastal oli just Elton John üks esimese lääne artiste, kellel lubati esineda NSV Liidus.

Kuldsed 1980ndad lisasid Elton Johni repertuaari popklassikat nagu «Im Still Stanging», «Nikita» ja «I Guess Thats Why They Call It The Blues».

1990te balladid «Sacrifice», «The One» ning Disney hittfilmile «The Lion King» kirjutatud «Can You Feel The Love Tonight» tegid ta romantilise popi üheks väljapaistvamaks esitajaks.

Praeguseks üle 3000 kontserdi andnud Elton Johnilt oodatakse uut, 31. stuudioalbumit tuleva aasta märtsis.

Elton John on maailmakuulus oma pillava elustiili, uhkete pidude, erakollektsioonide ja agara AIDSi-vastase võitluse poolest. Tema varandust hinnatakse 265 miljonile dollarile ning tema valduses usutakse olevat suurim privaatne fotokollektsioon maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles