Üksinda kodus ehk nõuandeid vallalistele pühade veetmiseks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pühade ajal pole lihtne olla vallaline – õdusatel koosviibimistel sõpradega pead olema tunnistajaks, kuidas paarikesed üksteiselt silmi ei saa pöörata; aastavahetuspeol oled ainuke, kes ei saa südaööl suudlust ja jõulude ajal vanemate juures olles uurivad vanatädid võidu, kuidas on lood su armueluga.

Ekspertide sõnul ei tasuks vallalistel pühadesse aga üldse nii dramaatiliselt suhtuda, sest on mitmeid võimalusi, kuidas jõulud ja aastavahetus vägagi meeleolukalt mööda saata. Hoolimata sellest, kas oled suhtes või mitte, kirjutab MSN Glo.

1. Loo uued traditsioonid

Kui oled hiljuti läbi elanud lahkumineku või lahutuse, seostub ilmselt enamik pühadetraditsioonidest eksiga. Kuid ära taasloo neid. Endisel moel pühade kogemine võib olla valus, selle asemel tuleks mõelda uusi tegevusi, mida pühade ajal tegema hakata. Näiteks küpseta sealiha asemel jõulude ajal hoopis kalkunit või valmista magustoiduks midagi uut. Või jäta kõik traditsioonid kõrvale ja mine jõulude ajal hoopis kinno.

2. Ära võta vastu kutseid, mis sinus ebamugavust tekitavad

Suhtlemist ja seltskonda nautivad naised tunnevad mõnu igast üritusest, hoolimata nende suhtestaatusest. Aga kui sinu puhul on tegemist pigem introverdiga ja pühad tekitavad sinus masendust, siis ütle pidudele kutsujatele, et sul on teised plaanid. Või kui kardad, et õhtusöögil sõpradega oled ümbritsetud paaridest, siis küsi korraldajalt otse, kas oleksid seltskonnas ainus vallaline. Võid sõbrale öelda, et oled kutse eest tänulik, ent praegusel hetkel ei tunneks end seal mugavalt. Ta saab sinust aru.

3. Kui on võimalus, et võid peol lõbutseda, mine kindlasti

Kui tunned vaid kerget kurbust, on parim ravim sõpradega välja minna. Ära mõtle pidevalt sellele, et oled vallaline, sest kui tegemist on suure peoga, siis on lisaks sinule seal kindlasti veel vallalisi. Suhtle ja lõbutse. Kui üritus on igav, võid ju iga kell lahkuda.

4. Saa tuttavaks uute inimestega (mitte ainult meestega)

Veel üks hea põhjus, miks erinevaid kutseid vastu võtta: sa ei tea kunagi, keda sa kohata võid. Kuid ära häälesta end negatiivselt. Oluline on, et tegemist oleks üritusega, mida sa naudid ürituse enda, mitte romantiliste sidemete otsimise tõttu. Selle eelduseks on positiivne häälestatus. Võta seda kui võimalust leida uusi sõbrannasid.

5. Korralda ise pidu

Kutsu sõbrannad külla või veetke kolleegidega vabas õhkkonnas aega. Kui soovid midagi originaalsemat, korralda pidu vaid vallalistele ja palka mõni meelelahutaja – kui oled eriti julge, siis kas või strippar. See võiks olla üritus, mis oleks mõeldud just neile, kes pole suhte- või pereinimesed.

6. Naudi oma vallaliselu

Toetu vallalistele sõpradele, et ühiseid tegevusi leida – nemad teavad kindlasti, kuidas hästi aega veeta. Kui oled taastumas suhtest, siis meenuta, millised olid su meelistegevused enne suhet, kuid mille jaoks sul suhtes olles aega ei jätkunud.

7. Sõida linnast välja

Sõida kusagile enda pärast, kuid mitte üksinda. Mine suusatama sõbrannaga, kes on valmis sinuga koos uusi mälestusi looma. Vahelduse mõttes võid mõne reisi ette võtta lausa aastavahetuse ajal.

8. Otsusta, kuidas vastata uudishimulikele küsimustele

Valmista end ette selleks, et inimesed võivad küsida asju, mis sinus ebamugavust tekitavad või tuletavad meelde, et oled üksik. See on eriti oluline seltskonnas, kus eelnevalt liikusid koos partneriga, sest inimesed hakkavad automaatselt huvi tundma, miks sa nüüd üksi seal oled. Ürita vältida viha ja negatiivsust, jää vastates neutraalseks.

9. Pea meeles, et su pereliikmed on uudishimulik vaid seetõttu, et nad hoolivad sinust

Avalik arvamus on, et abielu muudab kõik paremaks ning kõik abieluinimesed on õnnelikumad kui vallalised. See ei vasta aga tõele ja kinnita vanema generatsiooni esindajatele, et hindad nende muret, kuid tunned end hästi ja suudad enese eest hoolitseda ilma partneri abita.

10. Ole isekas

Kuluta endise partneri kingi jaoks mõeldud raha enda peale. Kasuta pühadeaega oma elu muutmiseks – alusta uue treeningkavaga, muuda oma välimust või mine põhjalikule osturetkele. Tee midagi, mis su tuju tõstaks ja paneks sind end ilusana tundma. Keskendu pühade ajal endale ja saa uueks aastaks uus algus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles