Mahetoodangule tarbijaid jagub

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mahemärk.
Mahemärk. Foto: Aldo Luud / SL Õhtuleht.

Ajal, kui rahvas marketites ostuhullust piirab, ei tunne külastajatest puudust ligi kolmveerand aastat tegutsenud Tartus Supilinna veerel Oa tänavas asuv Lõuna-Eesti Ökokeskus.


Puhta toodangu tarbimine pole keskuse ühe omaniku Moonika Välja kinnitusel snobism, vaid elu igapäevane osa: kui huviline esimest korda tuleb, siis ta uudistab ja pärib, järgmise käiguga võetakse juba proovimiseks midagi kaasa, kirjutab

Maaleht

.


Lõppenud talvel Saksamaal külastatud ökomess pani Moonika mõtlema, et meilgi võiksid talunikud pakkuda mahedat sinki, vorsti, kala ja kalatooteid.

Mahemärgi taotlemine on Eestis keeruline: selle saamiseks tuleb täita pabereid ning oodata paar aastat, kuni väljastatakse sertifikaat, kolmandal aastal saadakse lõpuks ka turustamise õigus.

Kogused, mis taludest maheda märgi all välja lähevad, on väiksed ning seetõttu ei ilmuta tootjad kuigi suurt iniatsiivi - lihtsam on kõike valmistada suurtele kauplusekettidele kui jännata väikeste kogustega, mis kokkuvõttes erilist tulu ei tõota.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles