Ema jättis palavikus lapse imikuga õue külmetama, et minna küünehooldusesse

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Lehtikuva / Scanpix

Lõuna prefektuuri juhtimiskeskus sai 11. detsembri hommikul mureliku teate Tartu linnas liikunud naiselt. Viimane teatas, et kesklinnas oli punase fooritulega teed ületanud poiss, kes lükkas enda ees lapsevankrit, milles oli imik.

Politsei- ja Piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Liina Pissarevi sõnul kutsus kohalesõitnud patrull välja kiirabi, et laste tervislikku seisundit kontrollitaks – vankrit lükanud poiss oli õhukeses riietuses ja värises silmanähtavalt külmast. Kiirabitöötaja mõõtis vanemal lapsel palaviku, vankris olnud imiku tervislik seisund oli korras.

Seejärel selgitasid patrullpolitseinikud välja, kes on laste ema ja kus ta on. Ilmnes, et lapsevanem viibis parasjagu ilusalongis küünehoolduses. Ema kutsuti laste juurde ja politsei viis nad koju. Juhtunust teavitati ka sotsiaaltöötajat.

«Kiiret reageerimist vajava juhtumi puhul nagu kirjeldatugi, kus inimeste elu on ohus, tuleb käituda täpselt nii nagu antud juhul mööduv naine seda tegi – helistada politsei hädaabinumbril,» rõhutas pressiesindaja. «Edasiselt antakse vajadusel sellised juhtumid lahendada kohalikule omavalitsusele, lastekaitse- või sotsiaaltöötajale.»

Tartu linnavalitsuse sotsiaalabi osakonna lastekaitseteenistuse juhataja Sirli Peterson kinnitas, et pere on piirkonna lastekaitse spetsialistile varasemast tuttav, kuid selline juhtum oli selle perega esmakordne. «Piirkonna lastekaitse spetsialist külastas samal päeval peale kiirabist teate saamist kodu ning vestles lapsevanemaga. Perel käib igal nädalal kodus Hea Alguse perekülastaja, kes toetab vanemat vanemlike oskuste arendamisel,» lisas ta. «Pere jääb lastekaitse spetsialisti kõrgendatud tähelepanu alla.»

Petersoni sõnul on paraku palju selliseid peresid, kes vajavad igapäevaseks hakkamasaamiseks nii toetusi, teenuseid kui ka nõustamist ning juhendamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles