Argentiinlanna päästis oma tütart otsides sadu seksiorje

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Susana Trimarco
Susana Trimarco Foto: SCANPIX

Teadmata kadunuks jäänud Marita Veronist sai nii Argentinas kui kogu Lõuna-Ameerikas inimkaubanduse vastu võitlemise sümbol.

Argentiinlannast ema Susana Trimarco hakkas tegutsema kohe, kui ta tütar Marita 2002. aasta aprillis kadus, edastab Yahoo News.

Paar päeva pärast tütre kadumist jõudis emani informatsioon, et tema tütart nähti koos kolme mehega, kes naise vägisi autosse lükkasid.

Üsna varsti pärast seda võttis Trimarcoga ühendust prostituut, kelle andmetel Marita müüdi seksiorjaks.

Emal valmis plaan ning ta kontakteerus inimkaubandusega tegeleva gängiga ning teeskles, et on kupeldaja.

Oma ettevõtmisest ei rääkinud Susana Trimarco isegi oma abikaasale mitte.

«Igal naisel on hind. Seal oli ka alaealisi, kellest noorim oli 14-aastane. Nad kõik olid hirmul. Kui ma neid vaatasin, ei vaadanud nad mulle otsa ja püüdsid oma alasti keha kätega varjata,» sõnas Trimarco.

Susana Trimarco teeskles kupeldajat kolmel korral ning siis viis ta saadud andmed politseisse.

Võimud päästsid selle järel 129 seksiorjaks sunnitud naist. 13 inimest pidi Marita Veroni röövimise  ja inimkaubanduse eest kohtu ette astuma.

Kohtu alla antute seas oli ka üks politseinik.

Ajalooline kohtuistung lõppes eile, kui seitse meest ja kuus naist vabastati süüdistusest. Kohtunike sõnul ei olnud nende vastu piisavalt asitõendeid. Kõik kohtu alla antud kinnitasid juba enne kohut, et nad ei ole süüdi ning et nad on poliitilise mängu ohvrid.

Kohtu jooksul kuulati 130 tunnistajat, kelle seas oli ka tänu Trimarcole pääsenud naisi.

Susana Trimarco kuulas kohtuotsust ühegi pisarata. Pärast otsuse väljakuulutamist tõstsid paljud selle vastu protesti.

Inimkaubanduse vastu võitlemine läks Trimarcole palju maksma, sest ta maja põletati maani maha ning teda on kaks korda püütud mõrvata.

Trimarco teatas pärast kohut, et jätkab oma tütre otsinguid ning võitlust inimkaubanduse vastu. Argentiinlanna poolt 2007. aastal organisatsioon on aidanud paljusid inimkaubanduse ohvreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles