Inga Lunge: rasedusaegne kaaluteema on ületähtsustatud

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inga Lunge
Inga Lunge Foto: Kanal 2

«Pilvede all» näitlejatar Inga Lunge ütles ajakirja Tervis Pluss detsembrinumbris, et kartis viimase raseduse ajal kaalutõusu nii väga, et varjas seda oma arsti eest.

Rasedusaegses kontrollis käies ei tahtnud Inga kaalule astudes arstile oma täpset kaalu öelda, sest number oli nii hirmutavalt suur. «Leian, et kaaluteema on ületähtsustatud, kui rase juba pabistab, et kas ta on liiga suur, ei ole see normaalne,» ütles ta. «Kui esimese lapsega ütles arst, et ei tohi nii palju juurde võtta, hakkasin valetama. Pidin kogu aeg meeles pidama, kui palju olin öelnud ja kui palju tegelikult kaalusin. Siis oli arst rahul ja mina sain mõnuga edasi süüa.» Sünnitama minnes oli arsti üllatus suur, nagu oleks naine paari päevaga kümme kilo juurde võtnud.

Inga sõnul kulutab rinnaga toitmine, töö ja edasi-tagasi jooksmine palju energiat, nii et seda kogutud varu on vaja. «Näitlejatelt eeldatakse, et nad peavad olema väga peenikesed, ja normaalne kehatüüp nende puhul justkui ei kehti,» lisas ta nördinult.

Loe pikemalt kaanelugu Inga Lungest ajakirja Tervis Pluss detsembrinumbrist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles