Pidev näokreemi kasutamine teeb naha laisaks

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Isegi siis, kui kasutad kosmeetikat väga harva, on su meigikotis ilmselt niisutav kreem, mis on suureks abimeheks eriti talvisel hooajal.

Näokreeme ostavad naised tõesti palju – Minteli uuringu järgi moodustab see naiste näohooldustoodete müügist suisa 59 protsenti. On aga eksperte, kes väidavad, et niisutavad kreemid teevad pikas perspektiivis pigem kahju kui kasu, sest pikaajalisel kasutamisel teevad need naha nõrgaks, kirjutab Daily Mail.

Ilukirurg Chris Inglefield selgitab, et kuna niisutav kreem on nii efektiivne, siis nahk nii-öelda unustab, kuidas end pehmendada. Normaalne ja terve nahk hoiab ise oma niiskustaset ning see sõltub keskkonnast. Kui lähed näiteks puhkama kuhugi, kus on kuiv õhk, siis kohaneb ka sellega sinu kahk, ent kreemitades ei ole nahal vaja seda teha ning muutub «laisaks».

Inglefieldi sõnul saab terve nahk endaga ise hakkama. Niisutav kreem tekitab naha pinnale kaitsva barjääri, mis ei lase niiskusel naha alumistest kihtidest hajuda, kuid samal ajal takistab see ka naha loomulikke reparatsioonimehhanisme. Kui lõpetad kreemi kasutamise, siis tundub nahk eriti kuiv. Nõnda satudki nõiaringi ja oled sunnitud alati kreemi kasutama.

Kui aga kreem ei ole lahendus, siis mis on? Kui nahk jätta omapäi, taastub selle normaalne talitlus mõne nädala jooksul, kuid on seni kuiv ja kiskuv. Samas on aga uuringud näidanud ka seda, et niisutatud nahk ei lähe nii vara kortsu kui niisutamata nahk. Vanusega läheb nahk kuivemaks ning ei suuda end väliste kahjude eest nii hästi kaitsta. Ideaalses maailmas kreeme kasutama ei peaks, kuid tänapäeval kahjustab nahka ka saastunud õhk ja elustiil ning nahk vajab lisaabi, et püsida värske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles