Mille kohta ei tohiks valetada?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Järgmine kord, kui tekib kiusatus mõnele küsimusele valega vastata, pöördu oma südametunnistuse poole ja räägi parem tõtt. Hiljem oled tänulik, et nii tegid.

Huff Post edastab kümme asja, mille kohta tuleks pigem tõtt rääkida.

1. Orgasmi saamine. Tihti tekib kiusatus teeselda ja see pole ka väga keeruline, aga kui sa ei ütle partnerile, mida ta tegema peaks, siis kuidas sa kunagi temaga koos üldse orgasmi saad?

2. Tööl haige olemine. Mine parem koju ja puhka korralikult välja ning oled peagi taas produktiivne. Pealegi ei meeldi kellelegi töökaaslane, kes pidevalt köhib, aevastab või halba enesetunnet kurdab.

3. Su tegelik välimus, kui otsid kaaslast internetist. Inimesed valetavad oma kaalu ja pikkuse kohta pidevalt ning keda see huvitab? Kui aga oled internetti omale kaaslase leidmiseks profiili loomas, peaksid valed mängust välja jätma. Kui keegi hülgab su sinu välimuse tõttu, siis on tegemist pealiskaudse inimesega, kellega on parem suhtlemine lõpetada. Sa ju tahad, et meeldiksid partnerile iseendana?

4. Suhte tulevik. Ära tekita kelleski teises ega ka iseendas valesid lootusi. Kui mingi suhe ei toimi, siis sa ilmselt tajud seda. Tunnista seda ja liigu edasi.

5. Oma vaimne tervis. Ärevus, depressioon või obsessiiv-kompulsiivhäire ei kao iseenesest, eriti siis, kui sa pole võimeline ka endale tunnistama, et sul on mõnega neist probleeme. Igaühel on omad probleemid – tunnista seda ja lepi enda omadega.

6. Mida sa teiselt inimeselt vajad. Olgu tegemist romantilise või platoonilise suhtega, ära valeta endale või teisele inimesele oma vajaduste kohta. Kui tahad, et keegi sind rohkem esiplaanile seaks või harvemini helistaks, ütle seda. Leppides sellega, mida sa ei taha, ei tee sa kellelegi teenet.

7. Sinu oskused. Õpi, kuidas end õigesti tööandjale müüja, kui kandideerid uuele kohale või arutad oma töökogemusi, kuid ära mõtle välja oskusi, mida sul tegelikult pole. Sinu kogemused, iseloom ja innukus räägivad iseenda eest.

8. Viga, mille oled tööl teinud. Tunnista üles, tunnista üles, tunnista üles. Kui väidad, et seda pole juhtunud või veel hullem, süüdistad kedagi teist, jõuab see ringiga ikkagi sinuni tagasi. Kui tõde üks hetk välja tuleb, jääb sinust tunduvalt halvem mulje kui siis, kui võtad vastutuste enese õlule.

9. Mis sa oma arstile räägid (eriti günekoloogile). Su günekoloog ei kritiseeri sind su seksuaalsete valikute pärast ega ka nende kordade eest, mil oled unustanud kaitsevahendit kasutada. Meditsiinitöötajad vajavad alati tõest informatsiooni sinu tervisliku seisundi kohta, et sulle korrektne diagnoos panna ja ravi määrata.

10. Kui sa kedagi ei armasta. Ära ütle, et oled kellessegi armunud, kui sa seda tõsiselt ei mõtle. See on argpükslik ja õel. Ära tee seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles