Gripp jõudis Eestisse

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmetushaigused kimbutavad taas inimesi.
Külmetushaigused kimbutavad taas inimesi. Foto: SCANPIX

Igatalvine gripihooaeg on alanud, eelmisel nädalal diagnoositi kolm A-gripi juhtu.

Möödunud  nädalal registreeriti Eestis 94 korral gripitaolisi haigestumisi, teatab terviseamet.  Enamasti olid need seotud paragripiviirusega, kuid esimest korda sel hooajal kinnitati laboratoorselt ka kolm A-gripiviirust.

Ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine kasvas eelneva nädalaga võrreldes 13 protsenti. Arstide poole pöördus kokku 3312 inimest, neist veidi rohkem kui pooled olid lapsed.

Enim haigestusid kuni viieaastased, kuid haigestumus selles vanuserühmas püsib stabiilsel tasemel. Kõige enam kasvas haigestumus koolilaste (136%) ja tööealiste hulgas (78%). Vanemaealiste 65-aastaste ja vanemate inimeste seas kasvas haigestunute hulk 16% võrra.  

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel oli grippi haigestumise intensiivsus kõikides Euroopa Liidu liikmesriikides madal, kuid riikide arv, kus registreeritakse üksikuid gripijuhte on hakanud kasvama. Üksikutest gripijuhtudest andsid eelmisel nädalal teada 14 riiki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles