Retsept steviaga - pruunis jõhvikakastmes hautatud seakoodid koorese hapukapsaga

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stevia
Stevia Foto: The Coca-Cola Company

Stevia (paraguai suhkruleht) on Paraguai päritolu krüsanteemide perekonda kuuluv taim. Taime lehed kujutavad endast ainulaadset intensiivse loodusliku magususe allikat. Stevia lehtedest valmistatud magusained on looduslikku päritolu ja kalorivabad.

Steviast valmistatud magusained on 200 korda magusamad kui valge suhkur, aga ei anna kaloreid, mistõttu ei lisa kaloreid ka toitudele ega jookidele, milles neid kasutatakse.

Retsept 4-le

4 väikest seakooti

2-3 küüslauguküünt

1 keskmine sibul

1 keskmine porgand

2-3 dl demi-glace kastmepõhja

1 dl külmutatud jõhvikaid

Veerand teelusikatäit steviat (vedelat)

Soola

Musta pipart

Lisa kastmepõhjale marjad ning keeda kuni marjad on purunenud. Kurna kaste ning maitsesta magusaine ning soola ja pipraga. Aseta koodid ahjupotti, lisa tükeldatud sibul, porgand ja küüslauguküüned. Vala peale kaste ning küpseta ahjus umbes 130°C juures, umbkaudu 4 tundi.

0,5 kg hapukapsast

1 dl puljongit

1 dl hapukoort

0,5 teelusikatäit steviat (vedelat)

Hauta hapukapsas puljongis pehmeks. Lisa hapukoor ning maitsesta magusainete ja soolaga. Kuumuta läbi ja serveeri koos seakoodiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles