Ilu-lounge: mineraalmeigi maania

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tootja foto

Järjest rohkem on iluajakirjade veergudel ja netifoorumites juttu mineraalmeigist. Kliendid küsivad minu käest pidevalt, mis on tavalise jumestuskreemi ja mineraalpõhja vahe.

Mineraale on kosmeetikas kasutatud juba aastatuhandeid. Kindlasti juba Kleopatra segas oma lauvärvi kokku mineraalpigmente kasutades. Professionaalsed meikarid avastasid need tõhusad tooted juba mõnda aega tagasi, kuid alles nüüd on mineraalmeik saavutanud populaarsuse ka tavakasutaja hulgas.

Mineraalmeigi eelis on 100 protsenti looduslike koostisainete kasutamine. Vahet tuleb teha mineraalmeigil ja lihtsalt mineraalidega kosmeetikal. Esimene ei sisalda sünteetilisi lisa- ega säilitusaineid, vaid ainult looduslikke mineraale, teise on neid lisatud muude koostisainete kõrval. Kui aga juba mõnedki keemilised koostisained on looduslike vastu vahetatud, on see igal juhul parem.

Puhas mineraalmeik on pressitud või lahtise puudri kujul. Nahatooni pulbrid on universaalsed - neid võib kasutada puudrina üle kogu näo ja jumestuskreemi asemel. Värvilisi saab kasutada lauvärvideks, põsepunana, aga segada neid ka tooniandjaks huuleläigete ja küünelakkide sisse.

Mineraalid on kerged ega tekita paksu meigikihi tunnet, need rahustavad nahka ega ummista poore, vaid hoopis ahendavad neid. Lisaks parandavad need naha verevarustust ning niisutavad nahka. Eriti sobivad mineraalid tundliku, allergilise ja rasuse naha puhul. Ka pärast näoplastikat ja kirurgilisi operatsioone soovitatakse kasutada just mineraalkosmeetikat. Mineraalmeik on ka looduslik päikesekaitse, eraldi kaitsekreemi kasutada pole vaja. Siiski tasub alati enne toote kasutamist seda käe peal testida, sest ka looduslike koostisainete vastu võib nahal tekkida allergiline reaktsioon.

Mineraalmeigi miinuseks on minu meelest pulbrilisus – tihti juhtub nii, et kui pakend ununeb korralikult sulgeda, on terve meigikohver puudrit täis. Puudri pealekandmiseks on parim kabuki pintsel, tugeva katvuse saab puudripadjaga või niiske meigikäsnaga. Hoolikalt tuleb valida ka tooni, et see ei jääks nahal hallikas või liiga tume.

Kuigi Eestis müügilolevate mineraalmeigi toodete alghind võib olla kõrge, kulub toodet vähem kui tavalist jumestuskreemi.

Toodete hinnaskaala

Couleur Caramel BIO Mineral Foundation, 100 protsenti looduslik mineraaljumestuspuuder, hind 19.30

Jane Iredale Pure Pressed Base, pressitud mineraaljumestuspuuder, hind 58.00

Bellapierre 100 protsenti Mineral Foundation, looduslik mineraaljumestuspuuder, hind 38.00

GloMinerals GloPressed Base Powder foundation, pressitud mineraaljumestuspuuder, hind 37.00

Ontic Minerals Mineral Powder Foundation, mineraaljumestuspuuder, hind 26.95

Bourjois Bio Detox Organic Perfecting Powder, mineraalide sisaldusega puuder, hind 14.00

BYS Minerals Naturalé Compact Foundation, mineraalide sisaldusega puuder , hind 6.90

Bellapierre Kabuki Brush, mineraalpuudripintsel, hind 29.90

Ecotools Kabuki Brush, meigipintsel, hind 11.89

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles