Lugeja küsib: kui eksikombel maksti rohkem palka, kas saan seda ka edaspidi nõuda?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

«Minu töölepingus on töötasuks määratud X summa, kuid ühest palgapäevast alates maksti mingi periood rohkem ja siis jälle vähendati (mitte algse summani), ilma lepingut muutmata. Kas mul on õigus tööandjalt nõuda selle palga maksmist, mis oli suurem algselt lepingus kokku lepitust, kuna suurema palga laekumine toimus 17 kuud ja ülekande selgituseks oli tulemustasu vastavalt tööle? Lepingus lisatasude kohta kokkulepet ei olnud eraldi,» kirjutab lugeja.

Küsimusele vastab Merike Michelson  METI personaliabist.

Tööandja on kohustatud kandma Teie poolt määratud palgakontole kokkulepitud kuupäeval summa, mis on märgitud Teie töölepingus.

Heade töötulemuste eest võib tööandja vastavalt võimalustele maksta tulemustasu, mida ei saa tõlgendada lisatasuna. Lisatasu määratakse tööülesannete eest, mis ei kuulu Teie igapäevaste töökohustuste hulka. Seega on Teil õigus nõuda vaid seda töötasu, milles leppisite kokku tööle asudes ja lepingut sõlmides.

Loe lisaks nõuandeid samal teemal või küsi tasuta nõu vastused.ee lehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles