Pirgit Toomel: kui tulevikku petetakse minevikuga

, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirgit Toomel
Pirgit Toomel Foto: Erakogu

Kui palju oled nõus jagama enda meest tema eelmise naisega? Uskumatu, kuidas meeleheide inimestele mõjub ja mida kõike selle mõjul taluma paneb, kirjutab kolumnist Pirgit Toomel. Kas tõesti oled nõus võtma enda kõrvale katkise südamega mehe, kes nutab ikka veel eelmist naist taga? Ulataksid abikäe, silitaksid pead ja aitaksid raskest ajast üle saada?

Kui sa endast vähegi hoolid, siis lõpeta katkiste inimestega tegelemine. Tean, et algul vaadatakse sind säravate silmadega ja naeratades, sest sa oled otsekui pääsetee. Tegelikult elatakse kogu kibestumus sinu peal välja. Kannatlikkus on voorus, kuid kuidas leppida olukorraga, kui teine naine on sinu mehe mõtetes ja südames. Lõpptulemusena pead tunnistama, et olid vaid lohutusauhinnaks. See on vaid aja küsimus!

Ära võrdle ennast eelmise naisega ja arva, et oled parem. Kui mees räägib eelmisest suhtest negatiivsete emotsioonidega ja haletsust otsides, ei ole ta ilmselgelt sellest üle saanud. Kõik vajavad tuge, kuid vale oleks arvata, et eelmine naine oli mõrd, halb ja isekas. Sa võid ükskõik kui hea olla, kuid inimene, kelle kõrval sa oled, on ikkagi sama, kes ta oli ka eelmises suhtes. Sina võid ainult loota, et ta õppis oma vigadest.

Kuna Eestis on naisi rohkem kui mehi, siis iga mees, kellel on rakenduskõrgharidust tõestav diplom, on rohkem kui hinnas. Kui madalale oled sa nõus laskuma? Ilmselgelt näitab see ka sinu enesekindlust ja -väärikust. Oled nõus taluma seda, et mehe korteris on hulgaliselt asju, mis on endise naise poolt toodud? Rääkimata muudest kingitustest nagu võtmehoidja, rahakott, sall, riided jne. Usun, et tegelikult sa tead ja näed seda kõike. Kuid mingil rumalal põhjusel lased endaga mängida ja end ära kasutada.

Paraku on nii, et pärast iga tõsisemat suhet järgneb sellele nn ülemineku suhe. Hell hing ja südamevalu panevad otsima lohutust. Seda tehakse alateadlikult. Enda kõrvale võetakse inimene, kes on kõige sarnasem kaotatule - eriala, välimus, hobid, huvid jne. Hea mugav on lasta enda eest hoolitseda järgmisel naisel, kelle vastu suuri tundeid ei ole.  

Räägin seda kõike, sest juhtusin pealt nägema olukorda, kus mees, koos olles uue naisega, käis endiselt eelmise ämmaga kohtumas ja rääkimas, et praegune olukord on vaid etapp elus. Kui see on läbi, siis pöördutakse eelmise naise kõrvale tagasi. Lisaks sellele telefonikõned, kus paluti uut võimalust ja avaldati kahetsust olukorra üle. Seda kõike, kuni teine pool oma otsusele kindlaks jäi. Sellele järgnes mehepoolne kättemaks, vihapursked jne. Kohutav mõtelda, et samal ajal oli mehel uus pruut, kes arvab temast siiani parimat.

Kuuldes, et mehel on katkine süda, reageerin samamoodi nagu ta oleks mulle öelnud, et on HIV positiivne. Pane tähele - sa ei ole kunagi parem kui eelmine naine! Kõik sõltub isikust, kelle kõrval oled. Kui  mees räägib eelmisest naisest halvasti, siis räägib ta sinustki tulevikus halvasti. Kui ta kohtles teda halvasti, siis ole valmis selleks, et ta kohtleb ka sind halvasti. Kui ta tõstis kätt, siis ole ka ise selleks valmis.

Austa ennast ja ära lase end petta. Ole piisavalt tark arusaamaks, kas sind petetakse minevikuga või mitte. Anna aega ja jälgi tema käitumist. Kui näed, et eelmine naine tõrjub teda, misjärel mees otsib sinult aina rohkem tähelepanu, siis selleks, et vajatakse tuge ja lohutust. Sa väärid ja saad paremat. Löö selg sirgu ja naudi enda elu! Ära lase endale liiga teha ja end ära kasutada. Katkiste meeste südamete parandamine ei vii sind kaugele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles