Seakael 1-2-3!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liina Karron

Sadama turu perenaine Liina Karron pani pannile seakaelakarbonaadi ja koduse õunamahla ning sai keelt alla viiva roa.

Siinne seakael väärib nime 1-2-3 mitmes mõttes: esiteks valmib toit peaaegu iseenesest, teiseks koosneb see täpselt kolmest põhikomponendist.

Arvestades lihtsust toiduainete hankimisel ning ka roa valmistamisel, sobib säärane lihtne ja rammus pannitäis hästi talvekuude argiroaks. Koduselt ehe ja hapu õunamahl aitab suhteliselt paksul lihatükil pannil kiirelt pehmeneda, magushapu tulemus meeldib pere pisematelegi.

Retsept

•    igale sööjale üks 2 cm paksune seakaelakarbonaadi lõik

•    kodust õunamahla nii palju, et liha oleks pannil kaetud

•    paar sibulat viilutatuna

•    soovi korral paar loorberilehte

•    soola, musta pipart

•    praadimiseks õli

Prae sibulat väheses õlis ja tõsta pannil kõrvale. Pruunista kaelakarbonaadi lõigud pannil toiduõlis mõlemalt poolt. Maitsesta soola ja pipraga. Kalla lihale ja sibulale peale nii palju õunamahla, et liha oleks kaetud. Kui soovid, lisa ka paar loorberilehte või mõned oksakesed tüümiani. Kui õunamahl on hapumapoolne, võid lisada ka teelusika jagu pruuni suhkrut.

Jäta liha kaane alla tasasele tulele pooleks tunniks hauduma, keera hautamise käigus korra ümber. Kui pooltunni pärast on liha pehme, tõsta kuumus maksimaalseks ja keeda pannil olev leem poole võrra kokku. Sel viisil toimides saad tulemuseks kergelt magushapu ja  karamellise õuna-sibulakastme, mis koos lihaga lihtsalt keele alla viib!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles