Kinnisideeline armastus sundis meest ette võtma odüsseia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisideeline armastus sundis meest ette võtma odüsseia
Kinnisideeline armastus sundis meest ette võtma odüsseia Foto: SCANPIX

Türklane purjetas Suurbritanniasse võitmaks oma elu armastuse südant, kuid lugu lõppes üsna karmilt.

38-aastase Ramazan Noyan Culumi lugu võiks olla romantiline Hollywoodi komöödia, kuid nii see ei ole, edastab iltalehti.fi.

Mees kohtub oma elu naisega, tuleb üle mere tema juurde ja armastus võidab. Tegelikkuses on Culumi lugu sünge ning sellel ei ole õnnelikku lõppu.

Culum kohtus oma elu armastusega Küprosel asuvas restoranis 2005. aastal. Naine oli inglanna Courtney Murray, kes töötas sealses restoranis ettekandjana. Naine teenindas türklast vaid korra, kuid mees armus naisesse ning ta sai restoranist naise telefoninumbri.

Lugu ei kulgenud just romantiliselt. Murray ei olnud Culumist huvitunud ning tõrjus teda pidevalt.

Culum tuli restorani lõpuks noaga ning tahtis selle ähvardusel naise kaasa viia. Politsei arreteeris mehe ja saatis ta Küproselt välja.

Mehe ahistamisest heitunud inglanna lõpetas Küprose restoranis töötamise ja läks tagasi kodumaale. Ta kohtus seal uue mehega, kellega ta abiellus.

Culumile oli Murray muutunud kinnisideeks. Möödunud aastal leidis ta naise Facebookist ja ta võttis inglannaga uuesti kontakti. Naine ei vastanud sellele. Culum aga ei andnud alla, sest ta oli otsustanud teha kõik, et naine tagasi saada.

Ta hakkas pidama blogi, kus kirjeldas oma plaani.

Pärast kolme kuu pikkust ettevalmistust lahkus mees selle aasta aprillis Türgist Bodrumist jahi Ninovaga purjetamaks Suurbritanniasse armastatud naise juurde. Türgist Suurbritanniasse on üle 4000 kilomeetri.

Ta kirjutas blogis, et purjetab Courtney juurde.

Merereis oli raske. Nii Aadria merel kui Vahemerel raputasid alust tormid. Culum purjetas läbi Messina ja Gibraltari väinade ning jätkas mööda Portugali ja Prantsusmaa rannikut. Culumit arreteeriti sadamalinnades üheksa korda. Ta pandi vahepeal psühhiaatriahaiglasse. Merel kannatas ta hüpotermia all. Samuti korraldas ta näljastreigi. Ta kaotas töö mobiilside firma tegevjuhina.

Mida lähemale Culum Suurbritanniale jõudis, seda hullemaks ta kinnisidee muutus. Ta kirjeldas, et on valmis oma kallima eest surema.

«Oled mu mõtetes ja unenägudes. Ma armastan sind väga. Maailm ei ole ilma sinuta mitte midagi. Ma ei taha sinuta oma elu jätkata. Kas abiellud minuga?» kirjutas türklane.

Kuid samas oli ta ka vihane, et naine ta tunnetele ei vasta.

«Loll naine, ma ei saa aru, miks ma üldse Suurbritanniasse tulen. Kuid ma tulen, langen sinu ette põlvili, suudlen su käsi ja kosin sind. Võid selle vastu võtta või mind vanglasse saata. Sina otsustad,» jätkas mees blogis.

Murray sugulasi tegi türklase selline suhtumine murelikuks. Nad kommenteerisid internetis Culumi kirjutisi.

«Kui  jõuad Suurbritanniasse ja püüad Courtneyga kontakti võtta, teatame sellest politseile. Courtney on abielus ja õnnelik,» teatas naise tädi.

Culumi odüsseia lõppes täna, kui Suurbritannia rannavalve Lõuna-Inglismaal Plymouthi lähedal ta aluse kinni pidas ja mehe arreteeris.

«Ma ei tahtnud siia tulla ebaseadusliku immigrandina. Tahtsin vaid võita oma elu armastuse südame. Nüüd aga pean olema immigratsioonikeskuses ning loomulikult ei ole ma õnnelik,» kirjutas mees blogis.

Võimud kinnitasid meediale, et Ninova jahiga purjetanud 38-aastane türklane võeti kinni, kuna ta sisenes Briti vetesse loata.

Meest ootab ees sunniviisiline kodumaale saatmine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles