Seksuaalsed signaalid ööklubis

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidu.
Pidu. Foto: SCANPIX

Mis puutub paaritumisrituaalidesse, siis ei erine inimesed teistest loomadest väga palju. Selleks, et vastassoo esindajas tähelepanu äratada, tuleb talle oma võlusid näidata.

2009. aastal avaldati ajakirjas Behaviour Colin A. Hendrie, Georgina K. Godfrey ja Helena D. Mannioni juhitud uurimustöö, milles käsitleti inimeste paaritumisrituaale ja käitumist ööklubides. Ööklubid on teadlastele põnevaks uurimisallikaks, sest nende peamiseks eesmärgiks on pakkuda meestele ja naistele kohta, kes nad saavad tutvuda ja saata selleks teineteisele erinevaid seksuaalseid signaale.

Varem on leitud näiteks seoseid naise tantsu veetlevusel ja tema menstruaaltsüklil, samuti on kindlaks tehtud, et mida sümmeetrilisema kehaga mees (ehk mida kenam mees), seda paremini ta tantsib, kirjutab Psychology Today. Peamine on see, et tants kannab evolutsiooniliselt olulist informatsiooni, mida saab avalikult näha kõikjal tantsusaalides maailmas.

Teadlased jälgisid märkamatult üht ööklubi Inglismaal, Leedsis. Nad soovisid teada, kui paljud ööklubisse tulnud üksikud inimesed lahkuvad partneriga; kumma soo esindajad paluvad suurema tõenäosusega vastassoo esindajat tantsule; kui palju oleneb meeste lähenemine naistele naiste riietusest ja tantsustiilist.

Tähelepanekud ööklubist

  1. Kogu klientuurist, kes laupäeva õhtul ööklubisse läksid (kokku 1014 inimest), oli vaid 19,3 protsenti paare. See kinnitab eeldust, et ööklubi on eelkõige vallalistele, kes soovivad leida uusi tutvusi. Kolme päeva uurimisandmete järgi läks ööklubisse paare 98, 104 ja 49. Klubist lahkudes oli paare vastavalt 148, 161 ja 80. Nii mõnigi leidis omale klubist kaaslase.
  2. Teadlased jälgisid 126 olukorda, mille käigus soovis üks klubikülastaja teist tantsule paluda. 105 neist olid mehed, kes naiste poole pöördusid. Naisi, kes mehi tantsule kutsusid, oli seega 16, 7 protsenti.
  3. Selleks, et mõista, kuidas mõjutab meeste valikut naiste tantsustiil või riietus, kodeerisid teadlased 90 naise olulisemaid parameetrid. Leiti, et mehed pöördusid suurema tõenäosusega naiste poole, kes kandsid liibuvaid, suure dekolteega või üldiselt paljastavamaid riideid. See uudis ei ole kindlasti põrutav – mehed eelistavad ööklubis naisi, kes saadavad erinevaid seksuaalseid signaale ehk siis kannavad paljastavaid riideid.
  4. Mehed pöördusid suurema tõenäosusega nende naiste poole, kes veetsid palju aega tantsupõrandal seksuaalsel viisil tantsides.
  5. 20 protsenti naistest, kes eksponeerisid kõige jõulisemalt seksuaalsete signaalide kombinatsiooni (seksikas tants ja paljastav riietus), kutsusid esile ligi 50 protsenti kogu meeste pöördumistest naiste poole.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles