Vene modell tekitas skandaali nimetades oma kodumaad «kerjuseks»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Pereverzeva
Natalja Pereverzeva Foto: SCANPIX

Venelannast modell ja iludusvõistlusel osaleja tekitas oma kodumaal skandaali, nimetades Venemaad «kerjuseks».

Natalja Pereverzeva võistles novembri alguses Miss Earth iludusvõistlusel, mis on sarnane teiste iludusvõistlustega, kuid samas on sellest ka erinevus – sellel osalejad peavad olema keskkonnaprobleemidest teadlikud, edastab news.com.au.

24-aastaselt naiselt küsiti, et miks ta oma kodumaa üle uhke on ning ta andis üsna kummalise vastuse.

«Minu kodumaa Venemaa on särav, soe paik, kuid samas ka selline, kus talveõhtutel on lumetormid. Minu Venemaa on samas ka nagu lehm, kellele on suured silmad ja naljakad sarved ning kes pidevalt midagi mälub ning millist suurepärast piima ta veel annab! Ning kuidas ta lõhnab aastalillede ja päikese järgi,» lausus noor venelanna.

Siis järsku muutus jutt negatiivsemaks.

«Kuid samas on mu Venemaa ka vaene, pikka aega kannatanud, julmalt ahnuse, ebaaususe ja uskumatult tegutsevate inimeste poolt tükkideks kistud maa. Minu Venemaa on suur arter, kuid on käputäis, kes sellest pidevalt aadrit lasevad ja ta «rikkusest» tühjendavad. Minu Venemaa on kerjus,» jätkas kaunitar.

Pereverzeva sõnul ei aita riik vanureid ega orbe.

«Venemaa lekib nagu uppuv laev. Insenerid, arstid ja õpetajad põgenevad, kuna neil ei ole võimalusi. Minu venemaa seljatas fašismi, kuid võit tuli miljonite kaotatud elude arvelt. Miks selles riigis õitseb natsionalism?» lausus modell.

Samas aga jätkas ta positiivsemas toonis ja tulevikulootuses.

«Olukorda on võimalik parandada. Me peame üles leidma oma parimad jooned. Kui me hakkame oma kodumaast hoolima, siis see puhkeb õitsele,» nentis Pereverzeva.

Kaunitari seisukohad said Venemaal laialdast vastukaja. Meediaväljaannete küsitluste tulemuste kohaselt 90 protsenti vastanutest olid tema seisukohtadega nõus.

Natalja Pereverzeva võitis 2010. aastal Miss Moskva tiitli ja möödunud aastal Miss Venemaa tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles