Algab neljakuuline enesekaitsekursus naistele

Kerti Kulper
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

25. november on rahvusvaheline naistevastase vägivalla vastu võitlemise päev. Novembri seisuga on vägivallakuritegevus Eestis aastaga kasvanud tervelt 44 protsenti. Kuigi suur osa osa naiste vastu suunatud vägivallast leiab aset peresiseselt, on kasvanud ka naiste vastu suunatud avalike rünnete hulk.

Lisaks langevad naised sageli vaimse vägivalla ohvriks, seda nii kodus kui tööl. Ametnike sõnul on naistevastane vägivald üks kõige vähem karistatavaid kuritegusid maailmas. Viimasel ajal on Euroopa riikides aktiviseerunud naistevastase vägivalla probleemistiku käsitlemine. Suuremas osas Euroopa Liidu riikide parlamentides on loodud naistevastase vägivallaga tegelevad ühendused.

Enamik meist sooviks oma isikliku turvalisusega seotud küsimused delegeerida riigi vastavatele struktuuridele. Ent politsei ei suuda ennetada kurjategija käitumist, politsei saab reageerida üksnes toimunud aktile. Igaühe enda turvalisus jääb alati tema isiklikuks vastutuseks.

Sellest tulenevalt korraldab Eesti Käsitsivõitluse Assotsiatsioon Tallinnas personaalse turvalisuse kursuse just naistele, mille käigus peainstruktor Tanel Lihtmaa selgitab kurjategijate käitumismehhanisme ja seda, kuidas iga naine saaks oma isikliku käitumisega drastiliselt vähendada riske nii tänaval, kodus kui tööl.

Kursuse eesmärgiks on anda osalejatele vajalikud teoreetilised teadmised, praktilised oskused ja kogemused, suurendamaks personaalse turvalisuse astet ja aitamaks vältida ning ennetada võimalikke ohusituatsioone.

Oodatud on kõik kohtulikult karistamata naisterahvad alates 18. eluaastast, kes on psüühiliselt terved ja vastutusvõimelised ning ei ole narko- või ravimisõltlased. Kursus on jõukohane kõigile füüsiliselt tervetele naisterahvastele, ei eelda osalejatelt eelnevat ettevalmistust ega nõua erivarustust.

Vaata lisainfot SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles