Väike kiri toidupakendil on probleem paljudele

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klient toidukaupluses.
Klient toidukaupluses. Foto: Tiina Kõrtsini / Õhtuleht
Toidukaupade märgistusest arusaamine tekitab raskusi enamikule eestimaalastest, kõige suuremaks takistuseks on väike kiri pakendil, selgus konjunktuuriinstituudi tehtud värskest uuringust.

Instituut viis selle aasta alguses 1000 Eesti elaniku seas läbi toidukaupade ostueelistuste teemalise uuringu. Pea 70 protsenti osalejatest vastas, et tooteinfo on pakendile trükitud liiga väikses kirjas ja see on üks peamisi põhjuseid, miks neil tekib raskusi kodumaise ja importkauba eristamisel.

Täna põllumajandusministeeriumis uuringu tulemusi tutvustanud konjunktuuriinstituudi sotsioloog Lia Lepane ütles, et liiga pisikeses kirjas tooteinfo ei ole ainult vanainimeste probleem, vaid see haarab pea kõiki Eesti elanikke.

Et toidukaupade märgistusega on probleeme, tunnistas ka uuringu esitlusel viibinud põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. «See on probleem üle Euroopa, siin mõned muudatused on ka lähitulevikus tulemas, nimelt määratakse Euroopas miinimumsuurus märgistamise puhul ja ka päritolu käsitlus veidi muutub,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles