Mida teha, kui mees tunnistab, et pole sinusse armunud?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Enamiku inimeste jaoks on sõnad «ma armastan sind, aga ma pole sinusse armunud» südantlõhestavad. Kuidas selline karm avameelsus üle elada?

Kui keegi tunnistab, et pole enam sinusse armunud, võib see lahti rebida mõned mineviku haavad või teha lihtsalt haiget. YourTango jagab mõned nõuanded, kuidas sellisest olukorrast üle saada.

1. Unusta hetkeks oma hirmud ja kuula, mida ta vajab

Ära hakka ette kujutama, mis põhjusel ta otsustas oma tunded üles tunnistada, vaid pigem küsi endalt: «Mida ta võib vajada?» Paljud mehed võivad öelda, et ei armasta enam oma naist, kuid tegelikult ei armasta nad enam oma elu. Küsi temalt, mille tõttu ta tunneb end ummikus olevat ja mis võiks teda aidata. See võib aega võtta, kuid aja jooksul avab ta end sulle ja tunnistab, milles on probleem.

2. Saa uueks naiseks tema unistustes

Bioloogia tõukab mehi teiste naiste poole. Kõik naised jõuavad ühel hetkel teatud vanusesse – reeglina 50. eluaasta paiku –, kui nad pole enam võimelised lapsi saama. Kuid meestel jõuab see iga hiljem kätte. Mees võib naist ju armastada ja soovida temaga igavesti koos olla, kuid alateadlikult on tal bioloogiline tõmme minna ning olla kellegagi, kes saab veel lapsi kanda.

Selle asemel, et mehe bioloogilist tungi ignoreerida, tee enda juures mõned parandused. Sa võid muuta oma käitumist ja välimust, et saada uueks naiseks. Sa võid üritada teid mõlemaid välja murda mõtteviisist «oleme vana abielupaar» ning minna tagasi aega, mil olite veel noored ja alles armunud. Aeg-ajalt on tore end taasleiutada.

3. Sa ei saa oma suhet elus hoida, kui sa pole nõus seda kaotama

Enamik meist kardab kaotada seda, keda armastab. See on niivõrd hirmutav, et üritame iga hinna eest blokeerida hirmu oma mõtetest. Seega, kui ta ütleb «ma ei armasta sind», siis teeme omalt poolt kõik, et suhet koos hoida.

Kuid mõtle suhte alguse peale, kui päevad olid täis kirge ja lubadusi. Üks asi, mis suhte siis niivõrd huvitavaks tegi, oli see, et sa ei teadnud, kaua see võib kesta. Alguses pole meil midagi kaotada – võime riskida, uusi asju proovida ja näidata end igast küljest. Võimaluste piiril elamine ongi see, mis suhte huvitavaks teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles