Colin Farrell: «Seitse psühhopaati» on veel hullem kui arvasin

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaadrid filmist
Kaadrid filmist Foto: promo

Homme, 9. novembril toimub Eesti kinodes filmi «Seitse psühhopaati» esilinastus. Lavastaja Martin McDonaghi musta huumoriga vürtsitatud tegevuskomöödia peategelane stsenarist Marty uputab end alkoholi ja on valmis andma kõik loomingulise inspiratsiooni eest.

Seda osa mängib filmis Colin Farrell, kes on vaatajatele tuttav juba filmidest  «Aleksander», «Täielik mäluvahetus» ning «Miami Vice».

Ühes intervjuus tunnistas Farrell, et filmi nimetus ei kajasta piisavalt täpselt kogu selles olevat hullumeelsust.

«Kui olin näinud filmi pealkirja ja kuna tundsin ka isiklikult Martinit, siis mõistsin, et sellest tuleb üks pöörane film. Ent tutvunud stsenaariumiga, mõistsin, et tulemus on veelgi hullumeelsem kui ma algselt ette kujutasin. Film on eriti hästi tehtud ja unikaalne - kindlasti ei tundu mitte kellelegi, et ta on juba varem midagi taolist kinoekraanidel näinud.»

C. Farrell tegi juba teist korda koostööd lavastaja M. McDonaghiga. Nende ühistöö esimeseks tulemuseks oli film kahe palgamõrvari puhkusest - «Palgamõrvarid Brügges».

Mõrtsuka rolli eest selles filmis sai C. Farrell suure tunnustuse osaliseks. Nii Briti sõltumatute kinoautasude kui ka Iiri kino- ja televisiooniautasude komisjonid omistasid talle selle rolli eest parima näitleja nimetuse.

Hinnates koos M. McDonaghiga tehtud töö eeliseid, rõhutas C. Farrell selle lavastaja ja stsenaristi eriti head kirjanikuannet.

«Ma ei tunne kinos ega teatris ühtegi teist inimest, kes suudaks luua taolisi suurepäraseid iseloomujooni ning haaravaid situatsioone, millesse satuvad Martin McDonaghi filmide kangelased.»

«Martini kirjutatud dialoogid on mitmekihilised: ilusad, põnevad, süütud, naiivsed ja naljakad. Mul on vedanud, et saan juba teist korda töötada koos selle andeka inimese ning tema valitud näitlejate tiimiga.»

Filmi «Seitse psühhopaati» stsenaariumi kirjutas M. McDonagh samaaegselt filmi «Palgamõrvarid Brügges» stsenaariumiga. Kuid lavastaja otsustas esimeseks tuua kinodesse filmi «Palgamõrvarid Brügges», et veenduda oma kui lavastaja kogemustes ning valmistuda korralikult tunduvalt keerulisema ja rohkem tegevusstseene nõudva filmi «Seitse psühhopaati» filmimiseks.

«Seitse psühhopaati» on musta huumorit tulvil komöödia, milles jutustatakse loomingulise stagnatsiooni käes piinlevast stsenaristist Martyst (osatäitja Colin Farrell) ning tema semudest Billyst ja Hansust (osatäitjad Sam Rockwell ja Christopher Walken), kes röövivad inimeste lemmikloomi ja nõuavad nende eest lunaraha.

Lugu saab alguse sellest, kui nad röövivad vale koera - ebastabiilse psüühikaga maffiabossi lemmikkoera Boni. Sellest hetkest peab Marty suunama kogu oma tähelepanu mitte loomingulistele piinadele, vaid oma elu päästmisele - läbi põimuvad Marty loodud stsenaariumi ja tema tegeliku elu sündmused.

Kinodes üle Eesti alates 9. november 2012.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles