Milliseid nõuandeid annaksid endale, kui saaksid ajas tagasi minna?

Linda Pärn
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Keskikka jõudes on inimene kogunud piisavalt elutarkust, et noortele nii mõndagi õpetada. Küllap on paljudki meist mõelnud, et teades seda, mida nüüd, oleks jäänud noorena mõned rumalused tegemata.

Blogijate grupp Genfab lasi oma keskealistel liikmetel kirjutada, millist nõu nad annaksid enda 20-aastasele minale, kirjutab Huff Post.

«Jäta see poiss maha. Temast saab su esimene abikaasa ja see ei lähe hästi. Ja kuula nüüd – ära karda kõike nii väga. Sa ei pea käima sirget rada pidi – astu aeg-ajalt ka rajalt kõrvale. Riski veidi.»

-         Sharon

«Usu endasse, ole õnnelik ja uhke iseenda üle. Sa oled täpselt see, kes sa olema pead ja see on hea! Sa ei võida sellest mitte midagi kui oled enda vastu karm.»

-         Laura

«Anna alati endast parim. Ära võrdle end teistega. Usu iseendasse. Sest ma tõesti, tõesti usun sinusse.»

-         Helene

«Esiteks – jah, see mees, kellega sa just abiellusid, on jobu. Ärme räägi praegu sellest, miks sa üldse sellesse naeruväärsesse suhtesse astusid, sest sa oled praeguseks isegi aru saanud, et eksisid. Aga ma tahan sulle kinnitada, et kui ta nimetab sind lolliks, koledaks ja hulluks, siis ta ajab jama. Sa ei ole midagi sellist. Ta räägib seda kõike vaid sellepärast, et ta on ebakindel ja tahab, et sinagi end nõnda tunneksid, et ta saaks enda ego sinu arvelt tõsta. See on raske, aga ära kuula teda.»

-         Karen

«Sul on kurvikas keha. Lepi sellega. Ole selle vastu hea. Ära ürita end näljutada, et siis taas hingevalu pärast end kurguni täis õgida.»

-         D. A. Wolf

«Õpi keelduma. Sa ei saa kõigega üksi hakkama. Vali, millega sa tegeleda tahad ja mis seda ka väärt on. Veeda võimalikult palju aega oma perega, sest miski ei ole sellest olulisem. See peaks alati olema sulle kõige tähtsam.»

-         Kat

«Võta end käsile. Ära joo. Jäta suitsetamine maha. Ära raiska oma aega meestele, kes ei näe su ilu ja ei oska sind hinnata. Usu, et kõik, mida sa vajad, on olemas sinus endas. Usalda oma intuitsiooni - seda sosinat, mis tuleb su südamest ja hingest.»

-         Karen

Hea lugeja, mida ütleksid Sina endale, kui saaksid ajas tagasi minna ja endale nõu anda? Kas on midagi, mida Sa juba praegu väga kahetsed?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles