Naistele: asju, millele peaksid ütlema «jah»

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Naistel on sageli probleeme ei ütlemisega. Seetõttu kuuleme tihti soovitust enda eest seista ja keelduda, kui meilt midagi palutakse. Nagu ikka, ei ole ükski äärmus hea.

Kiire elutempo juures võib juhtuda, et oled langenud rutiini ja ütled «ei» spontaansetele nädalavahetuse plaanidele, keerukatele väljakutsetele ja isikut arendavatele olukordadele. Kui lähed aga ootamatusega kaasa, võid pärast isegi veenduda, et oleksid põnevast kogemusest keeldumisega lihtsalt ilma jäänud ning seda rängalt kahetsenud, kirjutab Huff Post.

Veeda päev ööriietes

See on haruldane juhus, kui sul on võimalus nädalavahetus nii mööda saata, et sa ei tee sisuliselt mitte midagi. Ja miks ka mitte? Selles ei ole midagi halba - puhka end korralikult välja. Vaata vanu seriaale, vedele diivanil ja tee üks mõnus lõunauinak. Oled selle ära teeninud.

Telesaated, mida oled alati tahtnud näha

Sa tead küll neid saateid, mida kõik on soovitanud sul vaadata, sest nad teavad, et sulle need meeldiks. Sul ei ole aga kunagi aega, sest tegelikult on alati midagi olulisemat teha. Sa ei peagi üht seriaali ühe jutiga läbi vaatama, aga mõningane lõõgastus kulub igale inimesele aeg-ajalt ära. Selles pole ka midagi halba, kui vaatad laupäeval näiteks kuus osa järjest. Kellelgi pole õigust õiendada, see on sinu elu.

See eriti ahvatlev jäätis

Sa tead, et sa tahad just seda suurt ja magusat jäätist magustoidumenüüst, kuid sa ei taha olla see, kes seda tellib. Tee seda ja ka teised, kellega välja sööma läksid, on sulle tänulikud.

Abi

Sa tahad uskuda, et saad alati kõigega üksi hakkama. Rabad mitmel rindel, kuid oled ise pingutusest ja väsimusest stressis ning õnnetu. Selles ei ole midagi halba, kui küsid veidi abi. Milleks oma elu nii keeruliseks elada?

Pidu, kus sa ei tunne kõiki külalisi

Tagasihoidlikul inimesel võib olla ebamugav olla peol, kus on palju võõraid. Ära keeldu selle pärast kutsest. Kui oled ebakindel, siis võta sõber kaasa või astu vähemalt korra läbi. Võid kohata kedagi väga huvitavat, kes aitab kaasa su isiklikule või tööalasele arengule.

Puhkus

Muretsed, et kuidas teised tööl ilma sinuta hakkama saavad ja kas töö saab ikka tehtud. Keegi ei hakka manguma, et sa oma puhkuse välja võtaksid. Sa pead ise vaatama, millal sa tahad puhata ja ka oma sõna selle nimel maksma panema. Võid enne puhkust tunda ärevust, kuid pea meeles, et me kõik vajame tuulutamist ja tagasi tulles jaksad jälle rohkem.

Pikk telefonikõne kaugel elava sõbraga

Muidugi on palju lihtsam saata sõnumeid või kirjutada kirju ja vestelda Facebookis, kuid need valikud ei asenda reaalset suhtlust.

Uus tehnoloogia

Tänapäeval on tööl oluline, et tunneksid moodsat tehnoloogiat. Võib-olla oled siiani sõltunud teistest ja sisendanud endale, et sa tegelikult ei peagi tundma seda uut programmi ning saad ka ilma hakkama? Mida rohkem sa seda väldid, seda raskem on sul hiljem järjele saada.

Interneti dieet

Kui kaua sa viimati ilma internetis käimata olid? Väike puhkus veebimaailmast aitab sul keskenduda taas olulistele asjadele oma elus, mille oled kiire elutempo juures unustanud.

Mittevajalik, kuid lahe riietus

Sa ei pidanud seda tegelikult selgagi proovima. Arvasid, et nagunii see ei mahu ja sa ei peagi selle ostmist kaaluma. Tegelikult näeb see sinu seljas välja lausa imeline, kuid see on hoopis midagi muud, mida sa tavaliselt kannad. Muidugi sa ei osta seda, kui sa ei saaks seetõttu arveid maksta, kuid kui leiad riideeseme, mis toob sus esile midagi sellist, mida sa pole varem märganudki, siis võib see olla raiskamist väärt. Mõtle sellele.

Õhtusöök vanaemaga

Ära tõrju oma vanemaid sugulasi eemale. Millal sa viimati oma vanaemaga koos olid? Vii ta restorani õhtust sööma, lobisege maast ja ilmast. Ilmselt on paljugi, mida sa tema ja ta elu kohta ei tea, kuid võiksid teada. Ära lase käest võimalust oma lähedasi tundma õppida, sest varsti võib olla selleks juba liiga hilja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles