Lugeja küsib: kas vanemaid tuleb teavitada propagandaüritustele minekust?

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle nädala alguses oli lasteaialapsed kutsutud Tallinnas Vindi tänava avamisele.
Selle nädala alguses oli lasteaialapsed kutsutud Tallinnas Vindi tänava avamisele. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Viimastel nädalatel on olnud mitu juhust, kus Tallinna linn on kutsunud kas tänavalõigu või prügikastide avamisele väikseid lapsi. Kas kool või lasteaed on kohustatud vanemaid sellisest üritusest teavitama? Kui ma ei soovi, et mu laps sellistel üritustel osaleks,  siis kas ma pean ta selleks ajaks lasteaiast ära võtma?» soovis teada Tallinna kesklinna lasteaias käiva lapse vanem.

Vastab haridusministeeriumi pressiesindaja Asso Ladva.

Kui klassi või lasteaiarühmaga on kavas minna koolimajast/lasteaiast kaugemale, siis on loomulik, et õpetaja teavitab sellest ka lapsevanemaid. Loomulikult on lapsevanemal õigus otsustada, et tema laps ei võta osa ühest või teisest üritusest, mis ei ole seotud õppekava täitmisega.

Kui laps ei lähe oma klassi- või rühmakaaslastega kaasa ja jääb koolimajja/lasteaeda, siis tuleb haridusasutusel leida lapsele mõni teine tegevus, kindlasti ei pea lapsevanem ürituse ajaks last lasteaiast ära tooma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles