Moodne naine eelistab lihtsat meest (1)

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Uue uuringu järgi abielluvad naised üha enam meestega, kel on neist väiksem haridustase.

Barcelona Ülikooli teadlased tegid globaalse uuringu, millest selgus, et paljudes maades on nüüd tavapärane, et naisel on oma partnerist parem haridus, kirjutab Daily Mail. Varem on olnud ikka mees see, kel on naisest parem haridus, kvalifikatsioon ja seega ka rohkem raha ning kõrgem sotsiaalne staatus.

Nüüd eelistavad aga naised haridust kiirele abielule. Barcelona demograafia uurijad analüüsisid 56 maa rahvaloenduse andmeid alates 1960. aastast. Nad leidsid, et 21 riigis on nüüd rohkem neid naisi, kes on abiellunud endast «kehvema» mehega.

Riigid, kus naistudengeid on meestest rohkem, on näiteks Prantsusmaa, Sloveenia ja Mongoolia. Uuringu järgi on hüpogaamia tendentsi peagi näha ka teistes riikides, ka Hiinas. Hüpogaamia on abielu sotsiaalsete klasside vahel, kus naine on kõrgemast klassist.

Uurija Albert Esteve sõnul on põhjuseks hariduse kergem kättesaadavus naistele viimastel aastatel, mis võib omakorda tingida aga rohkem probleeme suhete loomisel ja tõsta vallaliste naiste arvu. Siiani on aga Esteve sõnul paarid struktuursete muutustega väga hästi kohanenud ning muutuda võivad ka traditsioonilised soorollid, mille kohaselt on peamisteks rahateenijateks mehed ning naised kasvatavad kodus lapsi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles