Kalaõlikapslite asemel tuleks süüa lihtsalt kala

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kala tuleks süüa mitu korda nädalas.
Kala tuleks süüa mitu korda nädalas. Foto: SCANPIX

Miljonid inimesed üle maailma söövad kalaõlikapsleid, mis viimase uuringu kohaselt siiski insuldi eest ei kaitse. Küll aga aitab selle vastu rasvase kala söömine.

15 riigis ja 800 000 inimese seas tehtud uuringu kohaselt kalaõlikapslite võtmine ei vähenda insuldiriski, kirjutab  Telegraph. 

Omega 3 kalaõli kapsleid võtavad iga päev miljonid inimesed ning on arvatud, et need on head südamele, ajule ja liigestele. Kalaõlikapslite turu suuruseks on hinnatud 139 miljonit naela ning on usutud, et kalaõli tugevdab veresooni, alandab kolesteroolitaset.

Uuringu käigus selgus, et insuldiriski vähendab hoopis rasvase kala söömine. Nädalas kaks kuni neli korda kala söövatel inimestel esines insulti kuus protsenti vähem. Neil, kes sõid viis ja enam korda nädalas kala, oli insuldi esinemise tõenäosus 12 protsenti väiksem.

«Varasematest uuringutest me teame, et piisav kala söömine on hea meie tervisele. Uuring näitab, et see aitab vähendada ka insuldiriski. Huvitav on, et kalaõlikapslitel ei ole sama toimet,» rääkis Peter Coleman Insuldi Liidust.

Ta lisas, et inimesed, kes söövad palju kala, toituvad ilmselt üldiselt tervislikumalt ja see võib mingil määral selgitada neid tulemusi. «Kuid on vaja palju rohkem teadusuuringuid selles valdkonnas, enne kui me otsustame süüa kala iga päev,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles