Üheksa lihtsat viisi, kuidas vabandustest loobuda ja trenni teha

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Päikselised suvepäevad on selleks aastaks läbi, kuid uue aasta motivatsioonipuhang pole veel kohal.

Praegusel ajal anname hõlpsamini oma laiskusele järele, mille tulemuseks võime pühadeks paar kilo juurdegi võtta, kirjutab Health. Ehk leiad motivatsiooni tõstmiseks abi järgnevatest nõuannetest, et tagasi järjele saada, olenevalt sellest, millal trenni teed.

Hommikul

Pane asjad valmis

Pane õhtul endale kõik treeninguks vajaminevad asjad valmis – riided, jalanõud, hommikueine ja isegi võtmed. Jäta need nähtavale kohale, et sul ei oleks võimalik neid unisena ignoreerida. Pealegi on nõnda hommikul vähem tegemist ja muret.

Hommikune valgus

Kui sul on ärkamisega raskusi, siis lülita kohe pärast äratuskella väljalülitamist lamp sisse, et viivitamist vältida ja kiiresti ärgata.

Mõtle sellele, kuidas end pärast tunned

Kui lebad hommikul oma soojas ja pehmes voodis, on lihtne leida vabandusi ja mõelda, et aktiivne liigutamine on küll viimane asi, mida sa teha tahaksid. Tuleta endale meelde, kui hästi sa end pärast trenni tunned. Kui halvasti tunned sa end aga siis, kui jätad trenni vahele? Kui oled trennis käinud, siis sa ju ei kahetse seda? Jäta see tunne endale meelde, et saaksid laisematel päevadel meelde tuletada, miks tasub hommikul voodi hüljata ja trenni minna.

Pärast tööd

Vaimne ettevalmistus

Tööpäeva lõpus on loomulik, et tunned end väsinuna ja mõte füüsilisest pingutamisest ei tundu sugugi ahvatlevana. Valmista end ette ja mõtle nii, et trenni minek ei ole mitte kohustus vaid valik. Kujutle, et paned selga trenniriided, astud saali ja hakkad end liigutama. Mõtle, kui hästi end seda tehes tunned. Suuna oma mõtteid ja ära keskendu negatiivsele.

Pane kohe treeningriided selga

Oled juba võitnud, kui oled otsa lahti teinud. Võiksid trenniriided kohe selga panna, kui tööpäev läbi saab. Nõnda on sul lihtsam n-ö autopiloodil edasi minna ja mitte ringi mõelda.

Mine trenni kohe pärast tööd

Sea oma päevaplaan nii, et saaksid trennis käia kohe pärast tööd, sest kui sa oled kord juba koju läinud, on sealt uuesti väljumine tunduvalt raskem.

Nädalavahetusel

Treeningkohtumine

Selle asemel, et lõunani magada ja päev raisku lasta, võiksid sõpradega kokku leppida, et lähete koos midagi toredat tegema. Kui olete juba kokku leppinud, on sellest raskem loobuda.

Pane end kirja

Nädalavahetusel võib leida toredad rühmatreeninguid, kus kohtade arv on piiratud. Kui oled end juba kirja pannud, siis ei taha sa oma kohast loobuda.

Premeeri end

Võid pärast treeningut premeerida end väikese auhinnaga. Maniküür või lemmikkohv võivad sind liikuma panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles